Nina Klink wint openingsronde Duits Enduro Kampioenschap in Uelsen

Nina Klink van het WPM KTM Team heeft de eerste wedstrijd om het Duits Kampioenschap Enduro in Uelsen weten te winnen. Voor Klink was dit een enorme opsteker omdat ze al lang niet meer op de motor had gezeten. Ook Peter Lenselink wist er in de veteranen klasse met een derde plaats een podiumpositie uit te halen.

Voor Nina Klink betekende de wedstrijd in Uelsen haar eerste wedstrijd sinds haar knie operatie van in november 2016. Het was voor Nina überhaupt pas één van de eerste keren op de motor en omdat het met de trainingen moeilijk was om haar knie te testen, werd besloten om deze wedstrijd te rijden. Er werden twee proeven verreden, één proef in een zandafgraving en één bosproef met een deel uitgezet in het weiland.

De wedstrijd verliep voor Nina heel goed en ze wist beide dagen winnend af te sluiten. “Ik moest wel wennen en het duurde even voordat ik in mijn ritme kwam. Ik heb het hele weekend op safe gereden en het rijden ging per ronde beter en hierdoor groeide mijn vertrouwen” ze vervolgt “ik ben heel blij dat alles goed is gegaan en dat ik beide dagen de damesklasse heb gewonnen.”

In de veteranen klasse kwam Peter Lenselink aan het vertrek. Op de eerste dag van de enduro ging het redelijk met de WPM KTM-rijder maar echt tevreden was hij niet. Toch wist hij nog een vijfde plaats te behalen. Op de tweede dag ging het rijden meteen een stuk beter en ook de tijden die Peter neerzette in de proeven begonnen er weer op te lijken. Dit leverde hem op de tweede dag een derde plaats op, dezelfde positie die hij in het totaalklassement over de twee dagen wist te pakken.

error: Alert: DIT MAG NIET !!