Speciale klasse dames bij Enduro

De KNMV staat welwillend tegenover het idee om een damesgroep mee te laten rijden tijdens het ONK Jeugd Enduro 2017, mits er voldoende animo is. Naast de overduidelijke fun factor, is het doel hiervan de drempel te verlagen naar een eventuele opstap naar de ONK Enduro.

De kortere rondes bij het ONK Jeugd Enduro en de service/tankstraat op één overzichtelijk terrein wijken bijvoorbeeld af van het ONK Enduro en zorgen ervoor dat het starten van enduro rijden makkelijker wordt. Ook deelneemsters zonder motorrijbewijs en/of met crossmotoren (zonder kenteken) kunnen meedoen.

Naast een offroad motor, moet je in het bezit zijn van een KNMV Basis Sportlicentie. Ook moet je rekening houden met de regels van het Jeugd Enduro reglement, zoals het in bezit zijn van een transponder, milieumat, het rijden met tijdscontroles enzovoort. Het ONK Jeugd Enduro heeft vijf wedstrijden op de kalender staan:

Zaterdag 25 maart: Westerbork
Zaterdag 8 april: Rilland
Zaterdag 7 oktober: Bergeijk
NNB: Eindhoven
NNB: Lelystad
Tijdens deze wedstrijddagen zijn er meiden van de EnduroCats die je op weg helpen of gewoon even een praatje maken. Je bent dus niet alleen!

Ben jij (vrouw vanaf 21 jaar) nieuwsgierig naar enduro rijden en is deze opzet iets voor jouw? Meld je dan snel aan via info@endurocats.nl of ga naar www.endurocats.nl.

error: Alert: DIT MAG NIET !!