Lucas Dolfing Nederlands Kampioen Enduro E3 2016

image001

Afgelopen Vrijdag 2 December en Zaterdag 3 December stond de kampioensrit van Holten op het progamma. Een spannend weekend want Lucas moest zeker 1 van deze dagen op de eerste plek eindigen en de andere dag in de top 3 om kampioen te worden. Holten had 4 mooie proeven uitgezet en een route van een kleine 2 uur. Proef 1 was een crossbaan waar ook bos in voor kwam. Proef 2 was een bouwland en bos proef 3 was een bos proef met een beetje bouwland hier kwamen veel korte, krappe stukken in voor. Proef 4 was een kleine proef op een kleine crossbaan die zo’n 3 minuten duurde.

Dag 1 ging heel goed. Lucas had mooie tijden en stond eigenlijk vanaf het begin al boven aan. De laatste ronde is Lucas nog een keer gevallen in proef 3, dit kwam doordat Lucas op een boomstam weggleed, dit koste een aantal seconde maar Lucas had al een mooie voorsprong waardoor het vrijwel zeker was dat Lucas deze dag zou winnen!

Lucas na afloop van dag 1: het ging eigenlijk heel goed. Ik voel mij en goed en zat vandaag goed in mijn ritme, de proeven liggen mij goed. Ik heb alleen een beetje last van mijn knie maar dit is niks om over na huis te schrijven. Morgen gaan ik er weer vol voor!

Dag 2: Doordat Lucas vrijdag 1e was geworden moest hij zaterdag in de top 3 eindigen. Dus met een beetje zenuwen stapte Lucas op de motor om het die dag een beetje op “safe” te spelen, maar wel nette tijden op de klok te zetten. Dir resulteerde in op zich hele mooie tijden alleen niet genoeg om die dag 1e te worden, dus Lucas focuste zich op de 2 plek. Doordat hij zo goed geconcentreerd was maakte Lucas weinig fouten. Alleen de 3e ronde 1e proef maakte Lucas een klein foutje waardoor hij even van de motor stapte. Zodra Lucas over de finish kwam wist hij zeker dat hij kampioen was net als de rest natuurlijk! Wat een onthaal! Met luid applaus en confetti kanonnen! Lucas vond het erg leuk om te zien dat veel mensen zo enthousiast waren! Een hele mooie manier om zo kampioen te worden!

Lucas na afloop: ik ben heel blij dat alles zo goed is gegaan. Dit had ik aan het begin van het seizoen niet durven hopen! Een mooie dag en mooi weekend en een heel mooi jaar! Iedereen heel erg bedankt voor al jullie enthousiasme, berichtjes en succes wensen! Wij gaan er volgend jaar weer een succes van maken! Ook wil ik allen helpers en sponsoren heel erg bedanken zonder jullie lukt het niet!! Tot 14 Januari! Fris aan de start voor een nieuw seizoen in de E3!!

GoPro HD: Lucas Dolfing Nederlands Kampioen Enduro E3 2016 Proef 4 + Finish

error: Alert: DIT MAG NIET !!