Bas Klein Haneveld houdt podiumreeks in leven in ONK Enduro in Zelhem

img_0440

Husqvarna-rijder Bas Klein Haneveld heeft zijn podiumreeks in het Open Nederlands Kampioenschap Enduro ook tijdens de zevende wedstrijd in Zelhem in stand weten te houden. Klein Haneveld zat niet lekker in zijn ritme maar wist toch dermate snelle proeftijden neer te zetten dat hij derde wist te worden in de E3 klasse en heeft hiermee in alle wedstrijden nog op het podium plaats mogen nemen.

De organisatie had drie proeven uitgezet die drie keer gereden moesten worden. De eerste proef was een bouwland met daarbij aan een stukje bos. De proef nam zo’n vijf en een halve minuut in beslag. De tweede proef was de spektakelproef bij Hendrik Jan Lovink. Hier hadden ze een aantal rioolbuizen ingelegd en schansen en kombochten in geschoven. Daarnaast zaten er een watergat en een stukje bos in de proef. Omdat het in de week voorafgaande aan de wedstrijd veel had geregend, stond er redelijk veel water op de baan. De rijders deden zo’n vier en een halve minuut over deze proef. De derde proef was uitgezet op de vuilnisbelt met daarbij een paar stukken grasland en een stukjes bos. Deze proef moest per ronde twee keer achter elkaar gereden worden waardoor dit met een tijdsduur van iets meer dan zeven minuten de langste proef was.

Bas ging om 09:31 uur van start voor drie ronden van ongeveer 1 uur en 56 minuten. In de eerste twee proeven ging het rijden best wel lekker met Bas en hij wist hierin redelijke tijden neer te zetten. Vanaf de derde proef begon het even wat minder te gaan en ging het rijden niet meer zoals Bas dat wilde. Wat hij ook probeerde, dit gevoel bleef eigenlijk de hele dag hetzelfde. Voor de laatste proef heeft hij zich nog een keer kwaad gemaakt om de dag toch met een goed gevoel af te kunnen sluiten. Dit pakte goed uit want hij reed tien seconden van zijn snelste tijd af.

Bas legde beslag op een derde plaats in de E3 klasse en werd vijfde in de scratch. De rijder uit Vorden heeft nu een pauze van drie weken tot aan de kampioensrit in Holten. Hier zal hij nog een keer alles geven en voor een goed resultaat gaan.

error: Alert: DIT MAG NIET !!