Bas Klein Haneveld na moeilijke start derde in het ONK Enduro in Hellendoorn

bashellendoorn12

Husqvarna-rijder Bas Klein Haneveld is in het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Hellendoorn op een derde plaats geeindigd. De rijder uit Vorden kende een moeilijke start maar herpakte zich gedurende de dag en wist de E3 klasse op een derde plaats af te sluiten.

In goed overleg met Husqvarna Nederland, Mellendijk Motorparts en Marcel Bulten besloot Bas om in Hellendoorn van start te gaan op de Husqvarna TE300 model 2017. De club had drie mooie proeven uitgezet waarbij de eerste proef bestond uit een stukje bouwland met twee bosjes. Hier lagen een aantal dubbeltjes in en rioolbuizen, wat het mooi technisch maakte en waar de rijders zo’n vijf minuten over deden. De tweede proef was de welbekende zandkuil waar de rijders zo’n zeven minuten onderweg waren. De derde proef was uitgezet in het dauwpop bos met daarbij de crossbaan van Hellendoorn. In deze proef had de club een steile wand gemaakt, wat niet voor iedereen even makkelijk was. Dit was van de drie proeven de langste met een tijd van ongeveer negen minuten.

Bas ging om 08:31 uur van start en het duurde niet lang voordat hij de eerste proef in ging. Het rijden ging tijdens de eerste ronde niet lekker en al vrij snel in de eerste proef kwam hij ten val. In de tweede proef ging het wel al beter maar nog steeds niet super. In de derde proef leek Bas op de steile wand achterover te gaan. Hij liet de motor niet los en maakte een pirouette, wat wel tijd kostte, maar gelukkig bleef Bas op de motor zitten.

Vanaf de tweede ronde begon het rijden met sprongetjes beter te gaan en dit zorgde ervoor dat zijn proeftijden steeds sneller werden. De dag werd afgesloten op een derde plaats in de E3 klasse en ook in de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap blijft hij op een derde plaats staan.

Commentaar Bas Klein Haneveld: ‘’Ik ben niet tevreden over mijn begin maar heb de dag met een beter gevoel af kunnen sluiten.’’

Aanstaande zaterdag gaat het Open Nederlands Kampioenschap Enduro verder in Zelhem.

error: Alert: DIT MAG NIET !!