VIERDE PLAATS VOOR LUCAS DOLFING

image001

De tweedaagse finale van het Europees kampioenschap werd verreden in het Nederlandse Harfsen. Na eerdere wedstrijden in Italië, Frankrijk en Letland stond Lucas Dolfing uit Borger op de zesde plaats. De TM rijder was vast van plan om op vertrouwde bodem zich nog te verbeteren. Op beide dagen kregen de rijders drie ronden op een route van 85 kilometer voorgeschoteld met daarin vier tijdproeven.

Met een rijtijd van 7,5 uur per dag en maar liefst anderhalf uur proeftijd werd dit een echte zware enduro. Ondanks de diepe sporen en steeds dieper wordende knipgaten hield Dolfing zich keurig staande. Op de eerste dag werd hij tweede, zelfs vóór de nieuwe kampioen. Op dag twee scoorde hij met opnieuw een tweede plaats weer veel punten. Het eindresultaat was een tweede plaats in deze finale en een mooie vierde plaats in de eindstand van het Europees kampioenschap, op maar één puntje van de derde man. De wedstrijd telde ook voor het ONK en daarin heeft Dolfing de 2e positie vast kunnen houden. Met nog vier wedstrijddagen te gaan, zijn er nog alle kansen op de Nederlandse titel.

Dit zei Lucas na afloop van de wedstrijd: “Het EK in Nederland was echt anders als een normale enduro in Nederland. Tien keer zwaarder. Het was heel droog en sommige stukken net gewoon buitenland, zo stoffig. Voor de rest gewoon perfect. De proeven waren echt mooi lang, langer dan normaal in Nederland. De club had alles goed georganiseerd. Ik heb me op de tweede dag geblesseerd. Een boom geraakt. Dat deed zeer. Ik moest zo’n anderhalve ronde een beetje doorbijten. Maar het is toch goed gekomen. Ik loop nu wel wat kreupel maar daar kun je niks aan doen. Ik ben blij met het eindresultaat. Volgend jaar ga ik proberen het nog beter te doen.

error: Alert: DIT MAG NIET !!