Lenselink en Klink in de top drie in eindstand EK Enduro

ninaharfsen2016kl

Peter Lenselink en Nina Klink van het WPM KTM team zijn er beiden in geslaagd om het Europees Kampioenschap Enduro in de top drie af te sluiten. In Harfsen reden ze beiden een sterke wedstrijd waarmee Peter derde werd bij de veteranen en Nina legde bij de dames beslag op een derde plaats bij de dames. Verder waren er successen voor Mark Wassink, die naast de dagwinst op vrijdag totaal derde werd en Robin Nijkamp en Daan Bruijsten waren ruim in de top tien te vinden van de E2 klasse. Kay Hulshof reed een sterke thuiswedstrijd en eindigde op beide dagen op een vierde plaats in het ONK E3.

De organisatie had vier mooie proeven uitgezet en een route van 80 kilometer, die op beide dagen drie keer moest worden afgelegd. Dit zorgde ervoor dat het af te leggen traject zeer verraderlijk was en er zeer geconcentreerd gereden diende te worden om niet in de fout te gaan.

De wedstrijd in Harfsen begon met een flinke tegenslag voor het WPM KTM team. Ismo ten Velde verloor in de eerste ronde de controle over de machine en kwam hard in aanraking met een boom. Ismo liep hierbij zware blessures op waaronder een gebroken bovenbeen, gescheurde lever en breuken in zijn borstkas, sleutelbeen en schouderblad. Het volledige WPM KTM team wenst Ismo een voorspoedig herstel toe en hoopt dat hij snel weer op de been is!

Voor Daan Bruijsten was het afzien in Harfsen. Na het lopen van de proeven op woensdag en donderdag voelde hij een griepje opkomen en dit brak hem tijdens het weekend op. Toch begon hij heel sterk aan de wedstrijd en wist in de eerste proef gelijk de snelste tijd in zijn klasse neer te zetten en een tweede tijd in de scratch. Ook in de rest van de eerste ronde ging het lekker en hij reed opdat moment in de top drie. In de tweede ronde begon hij zich al zwakker te voelen en dit had een aantal valpartijen tot gevolg. Daarnaast kon Daan niets binnen houden en dan hakt een dag van acht uur op de motor er flink in. Ondanks dit bleef hij knokken voor wat hij waard was en dit zorgde toch nog voor een aantal hele snelle tijden. Na een loodzware dag finishte hij op een knappe vijfde plaats.

Op zaterdagochtend voelde hij zich niet verkeerd en begon sterk door in de eerste twee proeven top vijf tijden neer te zetten. In de derde proef kwam hij op hoge snelheid ten val en had zich hierbij goed zeer gedaan. Futloos en vol kneuzingen vervolgde hij zijn weg. Na de valpartij besloot hij om op safe te gaan en dit ging hem lange tijd goed af. Echter in de tweede proef van de laatste ronde ging het opnieuw op hoge snelheid mis. Hierbij kwam Daan hard op zijn hoofd terecht en was helemaal de kluts kwijt. Hij heeft de proef rustig uitgereden en het in de overige twee proeven heel rustig aangedaan. Omdat hij in de beginfase snelle tijden neer had weten te zetten, wist hij er toch nog een achtste plaats uit te halen. Voor Daan was dit zijn zwaarste wedstrijd ooit maar hij heeft laten zien dat hij over een sterke wilskracht beschikt door er toch nog twee goede resultaten uit te halen.

Door prive omstandigheden verliep de voorbereiding van Robin Nijkamp niet zoals gewenst en kon hij de proeven niet optimaal verkennen. De eerste dag begon niet lekker want al voor de eerste proef kwam Nijkamp op de route ten val waarbij zijn koeler een flinke klap heeft gekregen. Robin kon deze zelf zodanig recht maken dat hij hier de rest van de dag geen problemen van heeft ondervonden. In de eerste ronde liet hij in de proeven kostbare tijd liggen maar vanaf de tweede ronde begon het beter te gaan en wist hij goede tijden neer te zetten. Robin legde beslag op een zesde plaats in het EK en werd in het ONK vierde in de E2 klasse.

Op de verraderlijke omstandigheden ging het lekker tijdens de tweede dag. Wel verloor hij gelijk door een valpartij in de eerste proef kostbare tijd maar in de rest van de proeven ging het lekker en wist hij een zesde plaats af te dwingen in het EK en een derde plaats in het ONK E2.

Mark Wassink was er opgebrand om een goede eindklassering neer te zetten. Op de eerste dag had hij gelijk een lekker ritme in handen. De hele dag wist hij zijn tempo hoog te houden en kon grote fouten vermijden. Dit zorgde ervoor dat hij de eerste dag winnend af wist te sluiten, wat voor Mark toch wel als een verrassing kwam.

Op de tweede dag voelde Mark zich wat strammer en merkte dat hij op de eerste dag iets teveel had gegeven. Het rijden ging moeizamer en regelmatig moest Wassink tot op het tandvlees. Ook kwam hij in de zesde proef nog even een keer ten val op een gladde wortel. Ondanks dit liet Wassink zich niet uit veld slaan en knokte door. Dit resulteerde in een vierde plaats en werd hiermee derde in het eindklassement. In het Open Nederlands Kampioenschap werd Mark eerste en tweede in Harfsen en blijft hiermee aan de leiding staan in de tussenstand. Wel is zijn voorsprong op Lucas Dolfing slechts 1 punt!

Nina Klink was door haar knieblessure in Letland van een tweede plaats teruggevallen naar een vijfde positie. Ze begon aan de wedstrijd met een achterstand van elf punten op de derde dame. Dit was geen makkelijke opdracht maar Nina ging gemotiveerd op pad en wist gelijk in de eerste proef de snelste tijd op de klokken te zetten. Dit was haar dit jaar nog niet eerder gelukt en dit had tot gevolg dat ze te overmoedig werd. Dit werd in de derde proef afgerekend met een valpartij. Na de eerste ronde wist Nina dat ze voor een tweede plaats moest gaan omdat de eerste dame te snel voor haar was. Tijdens de tweede ronde nam ze de tweede plaats in handen maar door wederom een valpartij in de derde proef zorgde ervoor dat ze terug viel naar een derde plaats en op achterstand kwam. In de derde ronde verliep alles perfect en dit zorgde ervoor dat ze met een voorsprong van vijftien seconden aan de laatste proef kon beginnen. Ze maakte het nog even spannend door een valpartij maar gelukkig zat ze snel weer op de motor en wist de tweede plaats vast te houden tot aan de finish. Met dit goede resultaat was ze zeven punten ingelopen op de derde dame en moest er nog vier goed zien te maken tijdens de tweede dag.

Nina reed op de tweede dag iets meer op safe waardoor haar tijden langzamer waren. In de tweede ronde zette ze een tandje bij omdat de andere dames ook snelle tijden neer wisten te zetten. Ondanks dat haar tijden beter waren dan op vrijdag, zorgde dit wel voor een valpartij. Nina zat snel weer op de motor en werkte een gecontroleerde dag af waarbij ze wederom als tweede over de finish kwam. In het eindklassement van het Europees Kampioenschap is ze op een derde plaats geeindigd en hier is Nina erg tevreden over. Ze heeft hard moeten vechten voor deze positie maar al het harde werken is terug betaald met een mooie medaille.

Peter Lenselink was gemotiveerd om zijn derde plaats in de tussenstand veilig te stellen. Hij bouwde zijn tempo tijdens de eerste dag rustig op en merkte al snel dat je niet op de limiet kon rijden omdat het traject er uitermate verraderlijk bij lag. Nadat hij de eerste twee ronden zonder fouten was doorgekomen, besloot hij om in de derde ronde op safe te gaan, wat resulteerde in een mooie tweede plaats.

Op de tweede dag waren de proeven loodzwaar geworden. In de tweede ronde verloor hij even zijn concentratie, wat een valpartij tot gevolg had. Peter herstelde zich goed en kwam als derde binnen waarmee hij ook zijn derde plaats in de eindstand zeker heeft weten te stellen.

Voor Kay Hulshof was de wedstrijd in Harfsen een thuiswedstrijd. Omdat hij niet deel nam aan het Europees Kampioenschap moest hij achter in het veld starten. Dit zorgde ervoor dat het parcours er in de eerste ronde al pittig in lag. Kay had gelijk een goed ritme in handen en wist de hele dag mooie tijden neer te zetten. Dit zorgde ervoor dat hij de dag afsloot op een vierde plaats in de E3 klasse.

Op de tweede dag ging het rijden op een loodzware parcours nog beter dan op vrijdag het geval was. Op de blootliggende wortels bleef hij geconcentreerd rijden en wist wederom op een vierde plaats binnen te komen. De tijden van Kay waren in het EK goed geweest voor een negende plaats en in de scratch voor een 45ste plaats.

Na dit drukke weekend zal het WPM KTM team zich nu gaan voorbereiden op het ONK Enduro in Hellendoorn, een wedstrijd die aanstaande zaterdag op het programma staat.

error: Alert: DIT MAG NIET !!