Bas Klein Haneveld scoort top vijf plaats in het EK Enduro in Harfsen en wordt derde in het ONK

basharfsen2016kl2

Husqvarna-rijder Bas Klein Haneveld heeft in het Europees Kampioenschap Enduro in Harfsen een top vijf plaats weten te behalen. De rijder uit Vorden wist deze positie op vrijdag te behalen en werd op zaterdag zevende. In het Open Nederlands Kampioenschap Enduro legde hij op beide dagen beslag op een derde plaats.

Op woensdag was Bas al in de weer om alle lange proeven goed te verkennen. De proeven bestonden uit veel bos met heel veel gladde wortels en afgezaagde boomstammetjes waardoor het belangrijk was om alle proeven geconcentreerd in te gaan. Voorafgaande aan de wedstrijd was het wel duidelijk dat het twee zware dagen zouden gaan worden.

Op vrijdag ging Bas om 09:09 uur van start en om 17:09 uur zette hij zijn Husqvarna machine terug in het parc ferme. Het rijden ging vanaf het begin af aan lekker. Drie van de vier proeven lagen hem goed maar in proef 3 liet hij in iedere ronde teveel tijd liggen op de concurrentie. Ook in de tweede proef van de tweede ronde verloor hij wat tijd door twee valpartijen. Verder heeft hij de hele dag geen gekke dingen meegemaakt en legde beslag op een vijfde plaats in het EK Enduro en werd derde in het ONK Enduro E3. Zijn tijden waren in de scratch goed voor een 36ste plaats.

Op de tweede dag kregen de rijders dezelfde route en proeven voor de kiezen. Bas voelde zich goed en de hele dag ging het rijden een stuk scherper dan op vrijdag. Bas sloot de dag af op een zevende plaats in het EK Enduro en werd derde in het ONK Enduro E3. In de scratch was hij terug te vinden op een dertigste plaats.

Commentaar Bas Klein Haneveld: ‘’Het waren twee best zware dagen met dik anderhalf uur proeftijd. Ik kon op beide dagen in iedere proef blijven pushen tot de finish dus ik kan alleen maar tevreden zijn met deze uitslagen omdat ik weet dat er voor mij niet meer in heeft gezeten. Ik ga mijn best doen om het gat naar de concurrentie kleiner te maken, om zo weer beter mee te kunnen gaan doen voor de overwinningen.’’

Aanstaande zaterdag staat voor Bas de zesde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro op het programma in Hellendoorn.

error: Alert: DIT MAG NIET !!