SIXDAYS®

sixdays.nl

Bas Klein Haneveld op het podium in thuis ONK Enduro in Vorden

bas_vorden_20162

Husqvarna-rijder Bas Klein Haneveld is in de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Vorden op het podium geeindigd. Klein Haneveld reed constant maar reed net niet scherp genoeg op de bouwlandproeven waardoor hij genoegen moest nemen met een derde plaats.

Voor Bas is de wedstrijd in Vorden zijn thuiswedstrijd. De motorclub heeft dit jaar extra zijn best moeten doen om de ronde voor elkaar te krijgen omdat Prorail zes spoorwegovergangen had afgesloten in verband met werkzaamheden aan het spoor. Gelukkig sprong een andere gemeente te hulp zodat er toch nog een mooie ronde uitgezet kon worden.

De eerste proef was een bosproef van 6,5 kilometer lang met lange paden, kort werk en veel wortels en stronkjes erin. Hier deden de rijders ongeveer tien minuten over. De tweede en derde proef waren echte klassieke bouwlandproeven van ongeveer vijf minuten.

Het rijden ging de hele dag constant met Bas. Het rijden in de bosproef ging lekker maar helaas ging het rijden in de bouwlandproeven net iets minder. ‘’Ik reed hier eigenlijk net niet scherp genoeg waardoor ik in verschillende bochten niet goed uitkwam,’’ waren de woorden van Klein Haneveld aan het einde van de dag.

Bas werd achter Mark Wassink en Lucas Dolfing derde in de E3 klasse en zag hiermee zijn zegereeks van 2011 t/m 2015 doorbroken worden. Bas is nu alweer druk in de weer met het prepareren van de Husqvarna TE300 voor de laatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro in Harfsen. Aanstaande donderdag moet de motor worden ingeleverd in het parc ferme en op vrijdag en zaterdag zal er hier gestreden worden voor de punten om het Europees Kampioenschap, maar ook voor het Open Nederlands Kampioenschap.

error: Alert: DIT MAG NIET !!