WPM KTM team pakt met Wassink en Lenselink twee overwinningen in Vorden

robinvorden2016kl

Het WPM KTM team heeft tijdens de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Vorden met Mark Wassink en Peter Lenselink twee overwinningen weten te pakken. Daan Bruijsten voegde hier nog een derde plaats aan toe in de E2 klasse en Robin Nijkamp en Ismo ten Velde werden in deze klasse vierde en vijfde. Nina Klink gaf alles wat ze had en sloot de dag af op een elfde plaats en Kay Hulshof werd vierde in de E3 klasse.

De organisatie in Vorden had drie uitdagende proeven uitgezet. De eerste was een lange in het bos van ruim tien minuten en de tweede en derde liepen over een bouwland van rond de vijf minuten.

Met de zesdaagse nog in de benen ging Daan Bruijsten van start. De wedstrijd in Vorden kwam eigenlijk net iets te vroeg en dit merkte hij tijdens het rijden. Hij was niet zo scherp als normaal en dit zorgde voor teveel foutjes in de bochten. De lange bosproef liep beter dan normaal en hier verloor hij dan ook maar een paar seconden op de kopmannen. De bouwlandproeven liepen echter minder strak dan normaal maar ondanks dit waren zijn tijden niet verkeerd. Daan wist in de E2 klasse een strakke derde plaats te behalen en werd vijfde in de scratch.

Robin Nijkamp had een goed gevoel over zijn rijden. Toch kwam hij net iets tekort ten opzichte van de concurrentie en moest genoegen nemen met een vierde plaats in de E2 klasse.

Ismo ten Velde had in de aanloop op de wedstrijd op bosproeven getraind. Toch was de bosproef in Vorden hem net iets te gek en had hij moeite om hier heel hard te gaan en risico’s te nemen. Dit zorgde ervoor dat hij hier tijd verloor op de kopmannen. De andere twee proeven lagen hem beter en hier waren zijn tijden dan ook veel beter. Ismo sloot de dag af op een vijfde plaats in de E2 klasse en een negende plaats in de scratch. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap bezet hij nu de vierde plaats.

Nina Klink kende een goede eerste ronde maar in de tweede en derde ronde verliep de bosproef niet naar wens. Omdat ze te gretig was kwam ze in de tweede ronde tot twee keer toe ten val in de bosproef. Ook in de derde ronde viel ze een keer in de bosproef waardoor er veel kostbare tijd verloren ging. De bouwlandproeven verliepen daarentegen super en dit zorgde ervoor dat ze de dag af wist te sluiten op een elfde plaats in de E2 klasse.

Mark Wassink was de hele dag goed op dreef alleen in de eerste twee ronden liep het niet lekker in de bosproef. Na een kleine aanpassing aan de motor ging dit in de derde ronde beter en wist hij een scherpe tijd neer te zetten. De KTM300 liep als een speer en in combinatie met een scherp rijdende Mark Wassink wist hij de E3 klasse winnend af te sluiten. In de scratch eindigde Wassink op een goede tweede plaats. Na drie wedstrijden voert Mark het klassement aan in de E3 klasse.

Kay Hulshof begon met goede moed aan de dag maar omdat hij in de eerste bosproef teveel mee maakte, liep zijn vertrouwen een flinke deuk op. Op de bouwlandproeven kon hij zijn draai beter vinden en dit zorgde ervoor dat hij zich weer wat wist te herstellen. Hulshof bleef geconcentreerd tot in de slotfase en finishte op een vierde plaats in de E3 klasse en werd tiende in de scratch.

Peter Lenselink kende een dag die heerlijk verliep. In de proeven werden er strakke tijden neergezet en hij heeft absoluut geen gekke dingen meegemaakt. Zijn goede rijden werd beloond met de winst in de EV40 klasse, wat een fijne opsteker is voor de laatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro in Harfsen van aankomend weekend. Lenselink zal hier zijn derde plaats in de tussenstand van de veteranen moeten verdedigen.

Aanstaande vrijdag en zaterdag komt het WPM KTM Team in actie bij de laatste wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro in Harfsen. Deze wedstrijd telt tevens mee voor het Open Nederlands Kampioenschap.

error: Alert: DIT MAG NIET !!