Peter Lenselink en Daan Bruijsten eerste en tweede in zesdaagse in Spanje

unknown

Peter Lenselink en Daan Bruijsten van het WPM KTM Team hebben in de zesdaagse in het Spaanse Navarra hele goede resultaten neer weten te zetten. Lenselink wist in de vintage categorie zijn klasse te winnen en werd tweede in de scratch. Daan Bruijsten wist vandaag op overtuigende wijze de slotcross te winnen, wat ervoor zorgde dat hij tweede werd in de eindstand van de zesdaagse.

Peter Lenselink kwam aan de start in de vintage klasse voor motoren tot bouwjaar 1989. Deze wedstrijd ging niet over zes dagen maar over drie dagen. Op de eerste dag was er een acceleratietest waarbij de rijders twee meter volgas over de straat moesten. De tweede dag bestond uit een route van 110 kilometer. Dit was dezelfde route waar ook de zesdaagse overheen ging, inclusief de proeven. Op de derde dag werd de slotcross verreden. Hier kwamen 75 deelnemers aan de start uit allerlei verschillende landen.

unknown-1
Peter kwam aan de start op een motor die 36 jaar oud was en zette een hele knappe prestatie neer want hij wist zijn eigen klasse te winnen en werd tweede in de scratch!

Daan Bruijsten sloot de zesdaagse op een geweldige manier af door in zijn klasse de slotcross te winnen. Daan kwam op een derde plaats uit de start en wist gelijk in de eerste ronde door te stoten naar de koppositie. Met snelle rondetijden sloeg hij een gat op de concurrentie en wist de slotcross met een ruime voorsprong winnend af te sluiten. Dit resultaat zorgde ervoor dat hij in de einduitslag van de zesdaagse op een tweede plaats eindigde.

‘’Deze zesdaagse is voor mij perfect verlopen. Op de eerste dag had ik een klein mechanisch probleempje maar deze heb ik snel opgelost door slim en op de juiste manier te sleutelen. Ik heb de week goed opgebouwd en iedere dag veel geleerd. Mijn tijden werden steeds sneller en hierdoor steeg ik in het klassement. In het begin van de week reed ik tussen de Grand Prix rijders rond de negentigste plaats maar aan het einde van de week zat ik op plaats vijftig, met uitschieters in de top 20’’, vertelt een tevreden Daan Bruijsten.

De WPM KTM machine heeft de hele week perfect gefunctioneerd. Heel even had hij een klein brandstof probleem maar verder heeft de motor geen klap verkeerd gegeven waardoor Daan maar weinig heeft moeten sleutelen. Wel heeft hij veel Twin Air filters moeten vervangen want er hing heel veel stof. Door het zetten van nieuwe filters bleef de motor perfect verlopen.

De Nederlandse rijders werden in deze loodzware wedstrijd super goed geholpen. ‘’Ik kan ze niet vaak genoeg bedanken. Zonder hun hadden we niet zo goed kunnen presteren. Wilco Bruijn heeft alles tot in de puntjes georganiseerd en daar zijn we hem heel dankbaar voor’’.

Aankomende zaterdag staat voor het WPM KTM team de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro op het programma in Vorden.

error: Alert: DIT MAG NIET !!