SIXDAYS®

sixdays.nl

Daan Bruijsten goed op dreef in zesdaagse in Spanje en pakt dagzege op vierde dag

daan_zesdaagse2

Daan Bruijsten van het WPM KTM team doet het goed in de zesdaagse in het Spaanse Navarra. Daan wist tijdens de vierde dag zijn klasse te winnen en klom hiermee op naar een derde plaats in het clubklassement.

Op de derde dag was het weer wisselvallig waardoor het lastig was om de tijden van Daan te vergelijken met die van de toppers. Daan zette scherpe scratchtijden neer en deze waren ook goed voor het klassement van de clubteams. ‘’Ik heb lekker gereden en echt mijn best gedaan in de proeven. Na drie dagen op de motor ben ik nog best fit en ik hoop dat ik dit zo blijft tot aan de finish,’’ aldus een fitte Daan Bruijsten.

Op vrijdag volgde er nog een topdag voor Daan. Met een goed ritme en snelle tijden wist hij de club E2 klasse te winnen en ook in de scratch was hij snel. ‘’Mijn tijden waren goed en vaak zat ik tussen de tijden van de Grand Prix mannen.’’ Door de regenval waren de route en de specialtest behoorlijk glad in het begin maar vanaf de crosstest was alles weer droog en begon het op verschillende plaatsen alweer te stuiven. Het was niet allemaal even makkelijk want omdat Daan samen met 25 andere rijders moest wachten omdat er een rijder niet boven kon komen bij een klim, moest hij op de route behoorlijk pushen om op tijd te komen. Door goed geconcentreerd te blijven, liep hij nergens straftijd op en wist hij zijn klasse te winnen.

Op zaterdag staat er nog een echte endurodag op het programma en op zondag wordt de zesdaagse afgesloten met de traditionele slotcross.

error: Alert: DIT MAG NIET !!