WPM KTM Team maakt positieve start in het tweede deel van het ONK Enduro in Havelte

markhavelte20162

Het WPM KTM team heeft een positieve start gemaakt in het tweede deel van het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Havelte. Mark Wassink en Peter Lenselink wisten hun klasse te winnen, Daan Bruijsten en Ismo ten Velde werden tweede en derde in de E2 klasse en Kay Hulshof sloot de dag af op een vierde plaats in de E3 klasse. Robin Nijkamp kende mechanische problemen en kwam daardoor niet tot scoren.

De club in Havelte had een route uitgezet van 46 kilometer waarin twee proeven waren verwerkt. Iedere ronde moest vijf keer gereden worden waardoor de rijders aan het einde van de dag zo’n 230 kilometer hadden afgelegd.

Daan Bruijsten was uitermate gemotiveerd en ging fanatiek te werk in de eerste paar proeven. Echter door zijn gretigheid kreeg hij last van harde onderarmen waardoor het sturen even iets minder strak ging. Toch waren zijn tijden scherp en draaide hij goed vooraan mee. Na een aantal proeven begon hij in zijn ritme te komen en werden zijn tijden ondanks dat de proeven er steeds zwaarder in kwamen te liggen, steeds sneller. Daan sloot de dag af op een tweede plaats in de E2 klasse en is hiermee in de tussenstand opgeklommen naar een derde plaats.

Ismo ten Velde begon iets te voorzichtig aan de wedstrijd. Het rijden ging lekker maar de snelheid kon beter. Vanaf de derde ronde werden zijn tijden beter en dit wist hij vast te houden tot en met de laatste proef. Ismo eindigde op een mooie derde plaats in de E2 klasse en legde beslag op een zevende plaats in de scratch.

Na het Europees Kampioenschap in Letland had Nina een extra rusttijd ingelast van drie weken. In deze periode heeft ze veel aan fysiotherapie gedaan om haar been sterker te krijgen. In de aanloop op de wedstrijd in Havelte gingen alle trainingen goed maar of haar knie het ook in de wedstrijd vol zou houden, was afwachten. Het rijden ging lekker en haar proeftijden waren constant. Dit resulteerde in een tiende plaats in de E2 klasse.

Robin Nijkamp kende tegenslag want al in de tweede proef kreeg hij een probleem met zijn accu, wat het einde van de wedstrijd betekende.

Voor Mark Wassink was de voorbereiding perfect verlopen maar in het weekend voor de wedstrijd in Havelte kreeg hij af te rekenen met buikgriep en een verkoudheid. Dit zorgde ervoor dat het allemaal niet zo lekker liep in de week voor de wedstrijd. Mark begon rustig aan de wedstrijd en spaarde zijn krachten tijdens de eerste ronde. Daarna heeft hij het tempo wat opgevoerd en wist hij goede tijden op de klokken te zetten. Enkel in de zesde proef kwam hij een keer ten val maar zijn voorsprong was groot genoeg om de E3 klasse winnend af te sluiten. In de scratch eindigde Wassink op een keurige tweede plaats en is in de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap opgeklommen naar een tweede plaats in de E3 klasse.

Kay Hulshof voelde zich in de eerste drie ronden heerlijk op de motor en had op het gladde parcours een goed ritme in handen. Vanaf de vierde ronde begon hij wat foutjes te maken en dit zorgde voor een kleine valpartij. Na de valpartij was het ritme even zoek maar herstelde zich goed en wist er een nette vierde plaats uit te halen in de E3 klasse en de scratch werd afgesloten op een achtste plaats.

Peter Lenselink had in de eerste drie ronden een super ritme in handen en was snel in de proeven. Daarna begon het iets moeilijker te gaan maar hij bleef geconcentreerd rijden en slaagde erin om de EV40 klasse winnend af te sluiten.

Over drie weken krijgt het Open Nederlands Kampioenschap Enduro haar vervolg in Vorden, een week later worden het Open Nederlands Kampioenschap en het Europees Kampioenschap gecombineerd in Harfsen.

error: Alert: DIT MAG NIET !!