Nijkamp en ten Velde schaven wedstrijdritme bij in het Duits Kampioenschap Enduro


Ismo ten Velde en Robin Nijkamp van het WPM KTM team hebben deelgenomen aan het Duits Kampioenschap enduro om zo weer in het ritme te komen voor de naderende wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro.

Ismo reed in het weekend van 14 en 15 augustus een tweedaagse enduro in het Burg. Op de eerste dag ging het rijden lekker en lag hij na twee ronden op een zesde plaats in de E2 klasse. Echter bij het ingaan van de laatste ronde ging zijn koelslang kapot waardoor hij noodgedwongen moest stoppen. Ismo kon het probleem voor de tweede dag verhelpen en ging met frisse moed op pad om een goed resultaat neer te zetten.

Ondanks het vele stof van de rijders voor hem zat hij lekker op de motor en wist op een vijfde plaats te finishen.
Vorig weekend kwamen Ismo en Robin Nijkamp aan de start in de enduro in het Waldkappel. De organisatie had hier op erg harde ondergrond twee hele mooie proeven uitgezet. De route liep in het heuvelachtige gebied voor 85 procent door de bossen. Het was met 35 graden bijzonder warm en dit maakte het pittig voor de rijders.

Met Ismo ging het rijden foutloos maar hij wist niet de tijden neer te zetten waarop hij op voorhand had gehoopt. De dag van Robin begon gelijk met een tegenslag. Omdat hij bij de start zijn licht niet aan had, kreeg hij een straftijd van dertig seconden. Verder liep alles lekker en wist hij de dag af te sluiten op een dertiende plaats in de E2 klasse.

In de komende weken zal het WPM KTM team haar voorbereiding op het ONK enduro op 1 oktober in Havelte verder zetten.

error: Alert: DIT MAG NIET !!