TM rijder Lucas Dolfing scoort derde plaats

image

Op 30 en 31 juli werd in Letland de derde wedstrijd voor het EK enduro gereden. Beide wedstrijddagen duurden ruim zes uur. Over drie ronden werd per dag ruim 180 km afgelegd door deels zwaar en modderig terrein. Het wedstrijd-gebied rond de stad Ogre kent weinig hoogteverschillen en twee van de drie proeven waren op zanderige ondergrond. Een voordeel voor de Nederlanders en Lucas begon het weekend sterk door op zaterdag meteen een mooie vierde plaats in zijn klasse te pakken. Op de zandproeven pakte hij zijn voordeel en op de wat lastiger enduroproef in een grote steengroeve verdedigde hij zo goed mogelijk.

Door een paar hevige buien werd het in de derde ronde op de moerassige route nog erg zwaar voor de rijders. Op sommige stukken moesten ze elkaar door de diepe sporen helpen maar Lucas bleef keurig binnen de maximale tijd en hij liep dus geen strafminuten op.

Lucas over zaterdag: in het begin had ik een beetje last van mijn onderarmen maar de tijden waren niet slecht. De derde proef ligt me iets minder met die stenen en haakse bochten. Daar ga ik nog meer proberen te pushen. In de tweede ronde ben ik even gevallen in proef 2 bij een moddergat. In de laatste ronde kregen we nog een dikke regenbui net in die derde en voor mij al lastige proef. Ondanks veel kleine foutjes was mijn tijd toch goed. Ik ben wel blij dat het vandaag goed ging met deze vierde plaats. Als het morgen nog iets beter kan, dat zou mooi zijn.

Op de tweede wedstrijddag begon Lucas Dolfing weer voortvarend aan het zware karwei. In de tweede ronde klom hij zelfs op naar een mooie derde plaats in zijn klasse. Ondanks de hevige regenbuien kon hij in de de derde ronde deze plaats goed verdedigen.

Daarmee werd hij over het weekend in totaal mooi derde; een podiumplaats op een EK wedstrijd. In het tussenklassement staat Lucas nu zesde; een positie die hij bij de finale in het Nederlandse Harfsen nog hoopt te kunnen verbeteren.

Lucas over zondag:
Het ging beter dan gisteren, ook doordat de twee zandproeven een stuk zwaarder waren dan gisteren. Die diepe gaten waren in mijn voordeel. In de gladde steenachtige derde proef verloor ik nu minder of niets of mijn naaste concurrenten. Het ging gewoon lekker en ik ben blij met mijn podium plaats.

De finale van het Europees kampioenschap is eind oktober in het Nederlandse Harfsen. Op eigen bodem gaat Lucas zeker nog proberen om op te klimmen in het klassement.

error: Alert: DIT MAG NIET !!