Bas Klein Haneveld maakt rentree in de competitie tijdens het EK Enduro in Letland

image

Het was de afgelopen tijd even stil rondom Husqvarna-rijder Bas Klein Haneveld. Gelukkig kunnen we u nu melden dat het erg goed met hem gaat. Begin april kwam de rijder uit Vorden tijdens een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX1 in Westerbork ten val en viel hierbij zijn heup uit de kom! De laatste weken heeft hij via de enduroselectie van de KNMV heel nauw samengewerkt met Sportmedisch Centrum Papendal. De doelstelling was om zo goed en snel mogelijk te herstellen. Dit heeft Bas erg goed gedaan en hij heeft hier hard kunnen werken aan zijn herstel.

De krachttesten die hij op Papendal heeft gedaan zagen er al snel goed uit waardoor Bas onlangs groen licht heeft gekregen om de motortraining op te pakken. Omdat hij ruim drie maanden niet meer met de motor had gereden, was de eerste keer wel weer even wennen. Gelukkig begon het rijden al snel vertrouwder aan te voelen en kreeg hij weer plezier in het rijden.

Bas had drie weken de tijd om zich voor te bereiden op het Europees Kampioenschap Enduro in Letland en heeft dan ook alle zeilen bijgezet om dit te kunnen halen. De rijder uit Vorden probeerde drie keer in de week met de motor te trainen om op deze manier zoveel mogelijk meters te maken. Op dit moment gaat het rijden lekker en ook tussen zijn oren zit het weer goed.

Na goed overleg met zijn team heeft Bas besloten om volgende week af te reizen naar Letland om daar deel te nemen aan het Europees Kampioenschap Enduro. Bas wil alle mensen die hem geholpen hebben tijdens zijn herstel enorm bedanken. In Letland zal hij zijn uiterste best gaan doen om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten en vanaf daar zal hij verder gaan bouwen om in topvorm te raken voor de resterende wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap Enduro en uiteraard het Europees Kampioenschap Enduro in Harfsen.

error: Alert: DIT MAG NIET !!