Blessure update Bas Klein Haneveld

basheader2016[3]

Husqvarna-rijder Bas Klein Haneveld is momenteel hard met zijn herstel aan het werk. Begin april kwam de rijder uit Vorden tijdens een wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap MX1 in Westerbork ten val en viel hierbij zijn heup uit de kom!

Aanstaande maandag is het zes weken geleden dat Bas door dokter Heeg is geopereerd in het ziekenhuis in Assen. Op vrijdag heeft de rijder uit Vorden voor controle een bezoek gebracht aan dokter Tigchelaar in het ziekenhuis in Nijmegen. Tijdens deze controle zijn er foto’s van zijn heup gemaakt. Het zag er allemaal heel mooi uit en het goede nieuws is dat Bas zijn been weer mag gaan belasten. Ook mag hij weer zonder krukken gaan lopen, iets waar Bas heel blij mee is.

Via de KNMV enduroselectie is hij voor de fysiotherapie in behandeling op Papendal. Hier wordt hij perfect begeleid tijdens zijn revalidatie en hij hoopt op deze manier weer zo snel mogelijk fysiek sterk te worden zodat hij terug op de motor kan stappen. Ook Willem Verbruggen heeft een belangrijk aandeel in het mooie herstel van zijn heupkop gehad.

Wanneer Bas weer terug op de motor kan stappen, is op dit moment nog onduidelijk. Voor hem is het eerst zaak dat hij bij zijn nieuwe werkgever, BMI-Thegon, als CNC Frezer goed aan de slag kan. Wanneer hij zich weer goed fit voelt en zijn been op sterkte is, zal hij de motortraining oppakken. Hoelang dit zal duren is op dit moment voor Bas niet duidelijk!

error: Alert: DIT MAG NIET !!