Bas Klein Haneveld enkele maanden uitgeschakeld door uit de kom geschoten heup

Unknown-5

Husqvarna-rijder Bas Klein Haneveld heeft in het Nederlands Kampioenschap MX1 in Westerbork een zware heupblessure opgelopen. De rijder uit Vorden verloor in de tweede manche de controle over de motor en kwam in aanraking met een andere rijder. Dit had een valpartij tot gevolg waarbij zijn heup uit de kom schoot!

Het circuit van Westerbork staat bekend als een loodzwaar zandcircuit. Bas had al snel een goed ritme op de baan en wist de training af te sluiten op een nette tiende tijd. Met vertrouwen bereidde hij zich voor op de eerste manche. Hij kwam niet heel goed weg toen het starthek viel en pas op een achttiende plaats kon hij aan de wedstrijd beginnen. Het circuit was door de diepe gaten en sleuven in de schansen erg zwaar geworden. Dit vergde heel veel energie maar Bas slaagde er wel in om het tempo de hele manche vast te blijven houden. Hij knokte zich terug tot aan het achterwiel van de tiende man maar kwam helaas tijd tekort om ook deze positie nog voor zich op te kunnen eisen waardoor hij genoegen moest nemen met een elfde plaats.

In de tweede manche kreeg Bas een flinke tegenslag te verwerken. In de slotfase maakte hij een fout op een bult en kwam toen in een erg losse zandwal terecht. Dit had tot gevolg dat hij even naar links slingerde en in aanraking kwam met een andere rijder. Bas kwam hard ten val en viel hierbij zijn rechter heup uit de kom. De wedstrijd werd gelijk stil gelegd en met veel pijn werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis in Assen.

Na 3,5 uur onderzoek kwamen de artsen erachter dat zijn heup uit de kom was geschoten. Door middel van een roesje konden de artsen Bas bevrijden van zijn pijn. Op maandagavond heeft Bas een operatie ondergaan. Het stukje van de kop dat los zat, is op de goede plaats teruggeplaatst en met twee schroeven vastgezet! De artsen zijn er op dit moment nog niet helemaal over uit hoelang hij buiten de strijd zal zijn maar Bas moet minimaal rekenen op een herstelperiode van drie tot vier maanden.

error: Alert: DIT MAG NIET !!