SIXDAYS®

sixdays.nl

Nina Klink klimt naar tweede plaats in het EK Enduro

bri2

Nina Klink van het WPM KTM Team is in de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro in het Franse Brioude derde geworden in de dames klasse. Nina is met dit resultaat opgeklommen naar een tweede plaats in de tussenstand.

De enduro in Brioude was een pittige. Ze hadden een lange, zware route uitgezet met daarin drie echte proeven. Proef 1 was op een akker met daarin een stuk bos met steile klimmen en afdalingen. Proef 2 was op een grashelling met daarin stenen en op en afstapjes. Alles was hier afhangend en naar boven en beneden, niets was vlak. Proef 3 was in een bos op een berg met daarin heel veel snelle stukken. Ook hier was het veel naar boven en naar beneden en de ondergrond was bezaaid met stenen.

Nina kende op de eerste dag een moeilijke start want ze kon niet lekker in haar ritme komen. De organisatie had op de route vijf spectators points gemaakt die allemaal uit steile klimmen bestonden waar je heel veel energie verloor. Ook in de proeven ging het rijden niet helemaal naar wens maar toch zette Nina goed door en sloot de dag af op een vijfde plaats.

Op de tweede dag voelde alles gelijk beter aan. Nina herpakte zich goed en wist de dag af te sluiten op een mooie tweede plaats. Met deze resultaten eindigde ze op een derde plaats in het eindklassement en is hiermee opgeklommen naar een tweede plaats in de tussenstand.

Het weekend van Robin Nijkamp begon met een tegenslag op zaterdag. In de eerste proef kwam hij tot stilstand met motorproblemen omdat de brandstofpomp het niet meer deed. Teleurgesteld keerde Robin terug naar het paddock om het probleem op te lossen. Na enig zoekwerk constateerde hij dat het probleem veroorzaakt werd door de stopknop. Voor de zekerheid heeft hij de rest van de middag rond gereden en aan het einde van de middag de motor ingeleverd om op zondag met frisse moed van start te kunnen gaan.

Op zondag had Robin het in het begin moeilijk omdat hij op zaterdag geen enkele proef gereden had. Vanaf de tweede ronde begon het beter te gaan maar helaas kreeg hij in de derde ronde opnieuw een tegenslag voor de kiezen. Door een steen liep de ketting van zijn motor af en deze heeft hij er zelf weer terug opgelegd. Uiteindelijk sloot hij de dag af op een elfde plaats in de E2 klasse.

Daan Bruijsten begon positief aan de eerste dag. In de beginfase wist hij goed mee te komen met een groepje van rijders die hij tijdens de eerste wedstrijd in Italie niet kon volgen. Omdat de tijden erg krap stonden, waren er bijna geen rustmomenten en hierdoor sloeg de vermoeidheid toe bij Daan. Hij moest diep gaan en dit had tot gevolg dat hij een keer moest overgeven. De rijder uit Wijchen wilde niets weten van opgeven en zette door. Dit zorgde ervoor dat hij in de zware E2 klasse zijn eerste punten pakte met een mooie dertiende plaats.

Op de tweede dag werden de tijden iets ruimer gezet. Nu kon hij zich beter concentreren in de proeven en ging er goed voor zitten. Het rijden ging nog weer beter dan op zaterdag en hij had een mooi gevecht in een groepje van de achtste tot aan de zeventiende man. Het was secondewerk maar hij wist super tijden te rijden op de lastige endurotest. Hier wist hij iedereen toch wel te verbazen en eindigde op een nette dertiende plaats.

Met Mark Wassink ging het rijden in het begin van de zaterdag moeizaam. In de eerste proef had hij last van harde onderarmen en in proef 2 haalde hij op het extreme gedeelte een klim niet en verloor daarbij zo’n veertig seconden. Daarna begon het beter te gaan en wist hij tijden neer te zetten die goed waren voor de top acht. Omdat hij in de tweede proef veel tijd had laten liggen, kwam hij op de eerste dag niet verder dan een twaalfde plaats. Op zondagochtend begon Mark gemotiveerd aan de dag maar helaas kon hij opnieuw niet lekker in zijn ritme komen. Halverwege proef 4 begon het iets beter te gaan en begon het rijden soepeler te gaan. In het resterende deel van de enduro maakte hij nog een aantal plaatsen goed en wist de dag af te sluiten op een tiende plaats in de E3 klasse.

Peter Lenselink had het gelijk goed naar zijn zin op het uitdagende traject. Hij zat lekker in zijn ritme maar kreeg op de zware route maar weinig rust. In de tweede ronde gooide hij er nog een schepje bovenop, wat gelijk werd afgestraft met een valpartij. In de derde ronde daarentegen ging het weer super en wist hij de dag af te sluiten op een nette zesde plaats bij de veteranen. Op de tweede dag had hij in de ochtend een klein beetje opstartproblemen. In de proeven heeft hij lekker door kunnen rijden en ondanks een paar kleine valpartijtjes wist hij de dag goed te volbrengen. Peter kwam uit op een zevende plaats en keerde tevreden huiswaarts.

Over vier maanden gaat het kampioenschap verder in het Letse Ogre. De leden van het WPM KTM team zullen hun tijd nemen om zich hier goed op voor te bereiden!

error: Alert: DIT MAG NIET !!