Bas Klein Haneveld dicht bij top tien plaats in het EK Enduro in Frankrijk

Unknown-4

Husqvarna-rijder Bas Klein Haneveld is in de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro in Brioude, Frankrijk op een dertiende en een elfde plaats geeindigd in de E3 klasse. Bas maakte tijdens het weekend een mooie stijgende lijn door en sloot het weekend na twee zware dagen naar tevredenheid af.

Bas kwam op woensdag aan in Brioude, waar hij in de middag gelijk al twee van de drie proeven heeft verkend. Er was een ronde uitgezet van ongeveer 75 kilometer met hierin een aantal lastige klimmetjes en afdalingen en drie verschillende, uitdagende proeven.

De eerste proef was de crosstest, die uitgezet was op een bouwland met een aantal leuke bulten en kombochtjes erin. Ook zaten hierin een aantal klimmetjes in het bos, bezaaid met stenen. De tweede proef was de extreme test. Deze proef was uitgezet op een hele schuine grashelling met een aantal op en afstapjes. Ook zaten hierin een moddergat, een steile wand en lastige afhangende bochten. De derde proef was de endurotest. Dit was een hele snelle proef die liep over lange paden met veel losse stenen, wortels, chicanes, hellingen en afdalingen.

Op zaterdag stapte Bas om 09:58 uur op zijn goed geprepareerde Husqvarna, die het hele weekend geen verkeerde klap heeft gegeven, voor een dag van 7 uur en 35 minuten. De rijder uit Vorden had er veel zin in en begon enthousiast aan de dag. In de eerste proef ging het gelijk al lekker en wist hij een goede tijd neer te zetten. Helaas wist hij deze lijn niet door te zetten in de tweede en derde proef. In de tweede proef maakte hij gelijk een fout en kwam ten val in een klim. Dit had tot gevolg dat hij even terug moest naar beneden om opnieuw aan te zetten. Dit kostte hem een kleine minuut en hier baalde hij gigantisch van. Ook kwam hij in de eerste ronde even ten val in de derde proef. Dit zorgde ervoor dat zijn tijd ook in deze proef niet super was. Bas herstelde zich goed en begon vanaf de tweede ronde betere tijden op de klokken te zetten die per proef beter werden. Ondanks de tegenslag in de tweede en derde proef wist hij de dag toch naar tevredenheid op een dertiende plaats af te sluiten.

Op zondag ging het rijden veel beter dan op zaterdag. Het vertrouwen waar hij op zaterdag mee stopte, kon hij op zondag doortrekken en wist direct mooie tijden neer te zetten. Bas had een mooie strijd met Mark Wassink om de tiende plaats. Uiteindelijk kwam hij net zeventien seconden tekort en sloot de dag af op een mooie elfde plaats.

Bas blikt tevreden terug op deze enduro. Er is nu een pauze van vier maanden in het Europees Kampioenschap Enduro. De derde wedstrijd wordt georganiseerd in het Letse Ogre waarvoor Bas mooi de tijd heeft om zich optimaal voor te bereiden.

error: Alert: DIT MAG NIET !!