EK enduro Brioude (FR): Lucas Dolfing scoort sterk

Unknown-1

Op 26 en 27 maart werd in het Franse plaatsje Brioude de tweede ronde van het EK enduro gereden. Twee lange dagen van meer dan 7 ½ uur stonden er op het programma voor Lucas Dolfing. Hij moest zijn achtste plaats in het tussenklassement verdedigen.

De rijders kregen drie lange ronden van 75 km per dag af te leggen in de heuvels rond het dorp met daarin drie klassementsproeven. Op zaterdag had Lucas net als de andere Nederlanders het vooral moeilijk in de uiterst snelle en gevaarlijke enduroproef. Daar verloor hij de meeste seconden op de concurrenten. In de tweede ronde kwam hij ook nog eens vast te zitten in een moddergat in de extremeproef wat ook weer de nodige seconden kostte.
Aan het eind van de dag leverde dit een negende plaats op voor Dolfing.

Lucas op zaterdag: “Ook deze wedstrijd is voor ons nog erg vroeg in het seizoen. We hebben nog weinig kunnen rijden en dan moet je altijd weer wennen aan die proeven met die hoogteverschillen. De wat vlakkere crossproef ging steeds goed. De derde proef liet ik het meeste liggen; die vond ik echt gevaarlijk. Als je er dan afvalt is je dag meteen voorbij. Maar ik ben niet ontevreden. Morgen nog maar eens goed aanzetten”.

Op zondag was de tijd voor de route iets ruimer gezet. Door de lichte regen ’s morgens was er goede grip en Lucas had nu minder uitschieters. Door alles te geven haalde hij nu een sterke achtste plaats in de internationale veld met diverse WK rijders.

Lucas op zondag: “Net als zaterdag had ik het vooral moeilijk op de enduroproef. Maar de tijden waren niet slecht. In de derde ronde had ik nog even de ketting eraf en die zat klem. Toen heb ik even staan martelen maar gelukkig is het goed gekomen. Ik wel een mooie enduro gehad. Ik denk dat ik nu 7e in het tussenklassement sta en daar ben ik blij mee.”

De volgende wedstrijd voor het Europees kampioenschap enduro is eind juli in Letland.

error: Alert: DIT MAG NIET !!