Nina Klink begint het EK Enduro met tweede plaats in Italie

ninaitalie2016

Nina Klink van het WPM KTM Team is sterk aan het Europees Kampioenschap Enduro begonnen. In het Italiaanse Donoratico wist Nina tweede en derde te worden bij de dames en dit leverde haar een tweede plaats op in het eindklassement. Ook de andere teamleden wisten hun eerste punten te scoren in de zware Italiaanse omstandigheden.

Het was een mooie, maar pittige enduro. In de endurotest was het moeilijk om hard te rijden want die was glad met stenen en wortels. Daarnaast was het hier veel naar boven en naar beneden. Het was een mooie, lange proef maar ook erg pittig. De extreme test was eigenlijk een kleine endurotest met veel stenen, wortels en veel naar boven en naar beneden. De crosstest was uitgezet op een vlak roggeveld met een aantal natte greppels erin. Ook dit was een lange proef waar veel harde, diepe sporen in kwamen. Een gedeelte van de route was krap want hier mochten de rijders twintig minuten over doen. Dit leek wel een proef die je op tijd moest rijden. Wanneer je hier in de fout ging, liep je straftijd op en dat is iets wat vermeden moest worden.

Omdat Nina wist dat het moeilijk zou worden om overal op tijd te rijden, heeft ze gelijk vanaf de eerste ronde alles gegeven. In de proeven ging het redelijk goed maar omdat het zo pittig was, begon ze gedurende de dag de vermoeidheid op komen waardoor het zetten van scherpe tijden moeilijker werd. Toch deed ze het knap en wist ze de eerste dag op een mooie tweede plaats af te sluiten. Op de tweede dag werd het traject met een ronde ingekort voor de dames. Het rijden ging goed en ondanks dat ze wel het een en ander heeft meegemaakt, eindigde ze op een welverdiende derde plaats. In het eindklassement eindigde Nina op een mooie tweede plaats.

Robin Nijkamp begon op zaterdag moeizaam aan de dag en kon op de gladde stenen niet lekker in zijn ritme komen. Vooral in de endurotest liet hij veel tijd liggen ten opzichte van de Buitenlanders. Robin sloot de dag af op een dertiende plaats en was er opgebrand om het op de tweede dag beter te doen. Op zondag werden de route en proeven, met uitzondering van de crossproef, andersom gereden. Dit zorgde ervoor dat de endurotest in de eerste ronde niet meetelde. Robin zat op zondag beter in zijn vel dan op zaterdag en ook zijn tijden waren sneller. Dit zorgde ervoor dat hij de dag afsloot op een twaalfde plaats in de E2 klasse.

Daan Bruijsten was op de eerste dag lekker onderweg en wist in de eerste twee ronden goede tijden neer te zetten. Echter in de laatste ronde kwam hij op de route ten val en liep hierbij een diepe wond op aan zijn arm. Daarnaast werd deze gelijk erg dik en stijf. Dit zorgde ervoor dat Daan een strafminuut opliep maar hij bleef doorknokken en wist de dag toch af te sluiten op een negentiende plaats in de E2 klasse. Voor aanvang van de tweede dag nam Daan een aantal pijnstillers, in de hoop dat de pijn mee zou vallen. In de crosstest ging hij er gelijk helemaal voor en zette hier een elfde tijd neer. Daarna begon het endurowerk en daar ging het een stuk beter dan op zaterdag. Ook op de krappe route wist hij telkens op tijd binnen te komen en pakte hij geen strafminuten. Dit zorgde ervoor dat hij het een plaats beter deed dan op zaterdag en beslag legde op een achttiende plaats. Daan heeft veel ervaring opgedaan en zal zich nu gaan voorbereiden op de volgende wedstrijd!

Na een afwezigheid van drie jaar waarbij Mark Wassink alleen vorig jaar in Kroatie een EK wedstrijd heeft meegepakt, wil hij dit jaar toch proberen om een volledig kampioenschap te rijden. In het begin van de eerste dag ging het rijden nog een beetje onwennig maar in de tweede ronde begon het beter te gaan en was Mark beter aan de ondergrond gewend. Dit zorgde ervoor dat hij de eerste dag op een zevende plaats af wist te sluiten. Op zondagochtend voelde Mark zijn spieren maar toch kon hij zijn stijgende lijn verder zetten. Bij het ingaan van de laatste test lag hij op een zesde plaats maar door een kleine valpartij verloor hij deze positie uiteindelijk op 0,4 sec en moest genoegen nemen met een zevende positie in de E3 klasse. Mark blikt tevreden terug op deze wedstrijd omdat hij de laatste tijd maar weinig in deze omstandigheden heeft gereden.

Peter Lenselink had op de eerste dag even tijd nodig om op gang te komen. De proeven verliepen redelijk goed maar op het krappe stuk route moest Peter behoorlijk aanzetten en dit kostte hem veel energie. Vanaf de derde ronde ging het rijden helemaal naar wens en werden zijn proeftijden beter. Dit zorgde voor motivatie om op de tweede dag extra aan te zetten. Dit lukte en dit was ook zeker terug te zien in het resultaat want hij werd vierde bij de veteranen.

Over anderhalve week gaat het Europees Kampioenschap Enduro verder in het Franse Brioude.

error: Alert: DIT MAG NIET !!