Bas Klein Haneveld dicht bij top tien plaats in EK Enduro in Italie

bas_italie_2016[2]

Husqvarna-rijder Bas Klein Haneveld is in de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro in het Italiaanse Donoratico dichtbij een top tien plaats gekomen. Op de eerste dag moest de rijder uit Vorden nog wat wennen waardoor hij niet verder kwam dan een dertiende plaats. Op zondag ging het stukken beter en wist hij goede proeftijden neer te zetten. Alleen in de endurotest liet hij tijd liggen op de concurrentie waardoor hij nu genoegen moest nemen met een elfde plaats in de E2 klasse.

Bas had enorm veel zin in de start van het EK seizoen. Op zaterdag reed hij om 09:59 uur van het startpodium af en na een lange dag kwam hij om 17:00 uur weer binnen. De ronde begon bij de extreme test, gevolgd door de endurotest waar een pittig stukje route tussen zat met veel stenen, klimmetjes en afdalingen. Daarna kwamen de rijders bij de tijdcontrole waar getankt kon worden. Tussen de eerste en tweede tijdcontrole hadden ze een heel krap stuk route gedaan waar in de eerste ronde 24 minuten, de tweede ronde 22 minuten en in de laatste ronde 20 minuten over gedaan mocht worden. Bij de tweede tijdcontrole hadden de rijders geen service en gingen ze door richting de crossproef.

Bas moest tijdens de eerste dag toch nog redelijk wennen en dit had tot gevolg dat het allemaal nog wat moeizaam ging en dat zijn tijden niet snel genoeg waren. Naarmate de dag vorderde begon het beter te gaan en dit gaf vertrouwen voor de tweede dag. De zaterdag werd afgesloten op een dertiende plaats, waar de rijder uit Vorden niet helemaal tevreden mee was.

Op zondag had hij zijn zinnen gezet op een top tien plaats. De route en de extreme en endurotest moesten nu andersom gereden worden. Het rijden ging gelijk een heel stuk beter en met proeftijden op een zevende, achtste en negende tijd deed hij goed mee. Alleen in de endurotest liet hij teveel tijd liggen ten opzichte van de Buitenlanders. Hier zette Bas vaak een twaalfde of dertiende tijd neer en zelfs een keer de zestiende tijd. Bas sloot de dag uiteindelijk af op een elfde plaats en had hiermee zijn doelstelling niet behaald.

Commentaar Bas Klein Haneveld: ‘’ Op proeven zoals de endurotest moeten wij als Nederlanders echt meters gaan maken om meer vertrouwen te krijgen op de stenen om zo de Buitenlanders beter partij te kunnen geven. Ik heb aan de zondag een goed gevoel over gehouden’’.

In het weekend van 26 en 27 maart wordt de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro verreden in het Franse Brioude.

error: Alert: DIT MAG NIET !!