Lucas Dolfing wint ONK Enduro Enter E3 en scratch

image001

Afgelopen zaterdag werd de eerste enduro van het seizoen gereden in het altijd mooie Enter. Door de weersomstandigheden hoorden de rijders begin van de dag dat ze toch B tijden gingen rijden ( iets langer de tijd om rond te komen). Wat ook niet zo gek was aangezien het sinds vrijdagavond niet meer is gestopt met regenen. Later op de dag bleek dat de route toch wel erg moeilijk was en hebben ze besloten om na 1 volle ronde nog 1 ronde te doen met 1 proef (normaal 3 rondes met 3 verschillende proeven in 1 ronde).

TM Racing Nederland rijder Lucas Dolfing begon in het begin van het enduro seizoen vol goede moed in een nieuwe klasse en op een zwaardere motor (TM 300), en wat bleek dit achter af een goede keuze vooral op deze enduro! Lucas startte om 08:38 en zat gelijk lekker in zijn ritme. De proeven waren heel erg modderig maar dat is juist wat Lucas erg leuk vindt. Zijn tijden waren super en had zelf een aantal proeven de snelste tijd in de scratch! ( de proeven waren allemaal landbouw met kleine stukjes bos). Toen Lucas de eerste ronde had gereden kreeg hij te horen dat ze nog maar 1 ronde met 1 proef zouden rijden, dus Lucas ging er nog even goed voor zitten. ( wat wel moeilijk was aangezien het zadel glad was door al het modder). Ook deze laatste ronde ging super.

En wie zou hebben kunnen bedenken dat Lucas deze dag niet alleen zijn klasse maar ook nog in de scratch heeft gewonnen!!

Het duurt even weer voordat er weer een enduro in Nederland is. Maar wij houden jullie zeker op de hoogte van de EK’s en eventuele trainingen in het buitenland! Bij deze willen wij iedereen bedanken voor de felicitaties en de sponsoren en organisatie heel erg bedanken!

error: Alert: DIT MAG NIET !!