Bas Klein Haneveld begint het ONK Enduro met een tweede plaats in Enter

bas_enter[2]

Husqvarna-rijder Bas Klein Haneveld is het Open Nederlands Kampioenschap Enduro goed begonnen in Enter. In de modderige omstandigheden had hij het goed naar zijn zin en wist als tweede te finishen in de E3 klasse en werd derde in de scratch!

Pas twee weken voor de wedstrijd in Enter had Bas zijn Husqvarna in ontvangst genomen. Nadat hij in beide weekenden veel getest had, kreeg hij de motor helemaal naar wens afgesteld. Het plezier zit er dan ook goed in met het rijden op de Husqvarna TE300.

De organisatie in Enter had alles in het werk gesteld om er een mooie enduro van te maken. Helaas zat het weer niet mee want door de hevige regenval in de nacht van vrijdag op zaterdag was de route verschrikkelijk modderig. Omdat de regen gedurende de dag maar aan bleef houden, werden de bouwlanden steeds zwaarder. Hierdoor was de organisatie genoodzaakt om de route in te korten en een aantal proeven te laten vervallen. In plaats van drie ronden met negen proeven werd de enduro ingekort naar twee ronden met vier proeven.

Het rijden ging lekker met Bas en hij had het goed naar zijn zin in de modder. Hij wist de dag af te sluiten op een tweede plaats in de E3 klasse en op een derde plaats in de scratch. Gezien zijn korte voorbereiding is hij super tevreden met dit resultaat.

Bas zal zich in de komende weken gaan voorbereiden op de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro. Deze staat gepland op 12 en 13 maart in Italie. Er zit een kans in dat Bas half februari richting Spanje zal trekken om hier een trainingsstage af te werken.

Uitslag Open Nederlands Kampioenschap Enduro Enter:
1 Lucas Dolfing
2 Bas Klein Haneveld
3 Mark Wassink
4 Kay Hulshof
5 Bjorn Sloot

Foto: John Lenders

error: Alert: DIT MAG NIET !!