SIXDAYS®

sixdays.nl

Bas Klein Haneveld Nederlands kampioen enduro 2

basveldhoven20152[2]

Bas Klein Haneveld van het Beta SuperB team is in het Brabantse Eindhoven Nederlands kampioen Enduro geworden. Het was voor de rijder uit Vorden geen makkelijke kampioensrit want op beide dagen werd hij geplaagd door kleine probleempjes. Bas moest tot op het tandvlees maar zette goed door en verzekerde zich van de Nederlandse titel in de E2 klasse!

Op vrijdag moest de Beta machine worden gekeurd en ingeleverd worden in het parc ferme. Bas kwam zonder problemen door de keuring en ging richting de proeven om deze grondig te verkennen. Door de regenval waren alle proeven een beetje pappig en omdat er nog veel meer regen in aantocht was, beloofde het een zware enduro te gaan worden.

De titelstrijd ging tussen Bas en Erwin Plekkenpol. Voor aanvang van de wedstrijd was het verschil elf punten in het voordeel van Bas. Op zaterdag ging het rijden gelijk lekker met Bas en tijdens de eerste ronde wist hij al een voorsprong op te bouwen van twintig seconden ten opzichte van Erwin. Echter in de tweede ronde kreeg hij te kampen met een probleem met zijn koppeling maar gelukkig kon hij dit op de controle vrij snel verhelpen. Wel had hij door het koppelingsprobleem een aantal mindere proeftijden neergezet en na een wat mindere voorlaatste proef, verspeelde hij de derde plaats aan Erwin. Met een achterstand van vijf seconden begon Bas aan de laatste proef. Hij gaf alles wat hij had en knalde er in deze proef een vierde scratchtijd uit. Dit was genoeg om de derde plaats terug te pakken en dit had als voordeel dat hij zijn voorsprong op Erwin weer met twee punten uit wist te bouwen.

In de nacht van zaterdag op zondag had het enorm veel geregend waardoor de proeven en route erg slecht waren geworden. Vlak na de start merkte Bas al dat hij weer een probleem had met zijn koppeling. Ditmaal slaagde hij er niet in om dit probleem snel te verhelpen en omdat hij alleen maar bezig was met de koppeling, vergat hij zijn achterremblokken te wisselen. Omdat zijn achterrem helemaal op was, had dit tot gevolg dat Bas een proef zonder achterrem en koppeling heeft moeten rijden. Dit viel niet mee maar door goed door te blijven knokken, wist hij de dag toch nog af te sluiten op een zevende plaats. Dit was voldoende om de Nederlandse titel in de E2 klasse in de wacht te slepen.

Bas wil het team en al zijn sponsoren, helpers en fans bedanken voor de ondersteuning die hij dit jaar heeft mogen ontvangen. Zonder jullie hulp was het behalen van de titel niet mogelijk geweest!

Foto: Damon Teerink

error: Alert: DIT MAG NIET !!