Bas Klein Haneveld in de top 25 in Red Bull Knock Out in Scheveningen

Bas Klein Haneveld van het Beta SuperB Team heeft de Red Bull Knock Out in Scheveningen uit weten te rijden op een vijfentwintigste plaats. De rijder uit Vorden startte in de finale op een vierde plaats maar kwam in de eerste ronde ten val en moest van buiten de top 35 terug naar voren zien te komen. Met een goed ritme pakte hij de ene na de andere rijder en wist de zware slijtageslag op een knappe vijfentwintigste plaats af te sluiten.

Bas kwam op uitnodiging aan de start bij de Red Bull Knock Out en dit had als voordeel dat hij in alle manches vanaf de eerste startrij mocht starten. 1500 deelnemers begonnen op zaterdag aan de kwalificatieheats. Bas was ingedeeld in de vierde heat en moest hierin binnen de eerste 150 rijders over de finish zien te komen. De baan was toen al behoorlijk zwaar en hier verkeek Bas zich een klein beetje op. Hij pakte een goede start en kwam op een negende plaats over de holeshotlijn. Niet veel later verkeek hij zich op het feit dat er tot aan de eerste bult geschoven was. Achter de bult lagen diepe knippen en dit had tot gevolg dat zijn stuur dubbel sloeg en hij hard ten val kwam. Bij de valpartij kwam zijn voorwiel scheef in de motor te staan. Bas heeft alles geprobeerd om het probleem te verhelpen maar dit lukte niet omdat de kroonplaten krom waren. Ondanks dit heeft hij er het beste van weten te maken door de heat af te sluiten op een vijfentwintigste plaats.
Het probleem werd voor de halve finale op zondag verholpen. Er waren toen nog 750 rijders over en daarvan gingen er 350 door naar de finale. Het beloofde een zware dag te gaan worden want zowel de halve finale en de finale hadden een tijdsduur van 1 uur met daartussen slechts 45 minuten pauze. In de halve finale pakte Bas opnieuw een hele goede start en voelde zich lekker op de motor. De hele wedstrijd ging het lekker en hij wist van de 700 rijders op een twintigste plaats over de finish te komen.

In de pits werd alles snel klaar gemaakt voor de finale. Omdat de wind begon toe te nemen, was op voorhand duidelijk dat het zwaar zou worden. Op zijn Beta 430RR endurobom wist hij opnieuw een hele goede start te pakken en kwam op een vierde plaats door de eerste chicane. Helaas kon hij niet lang van zijn goede start genieten want hij kwam in de eerste ronde even ten val in de wavesectie en verloor hierbij kostbare plaatsen. Tussen de vijfendertigste en veertigste plaats kwam hij uit de eerste ronde en begon aan een inhaalrace. Met een goed ritme wist hij zich terug te knokken naar een mooie vijfentwintigste plaats waarmee hij het evenement naar tevredenheid afsloot.

Commentaar Bas Klein Haneveld:’’Ik ben blij dat ik heb kunnen bewijzen dat de Beta zich in deze condities ook perfect houdt. Ik heb genoten van dit geweldige evenement en houd mij aanbevolen om volgend jaar mijn prestatie te kunnen prolongeren’’.

error: Alert: DIT MAG NIET !!