Lucas Dolfing wint C1 klasse ISDE 2015

10686887_433394886861742_8029540508644171489_n

Van 7 t/m 12 September heeft Lucas Dolfing rijdend voor TM racing Nederland in het Slowaakse Kosice de ISDE gereden. Dit met een fantastisch resultaat.

Maandag: Er waren 3 mooie proeven uitgezet. Lucas zat gelijk in het goede ritme en kon goede tijden neerzetten. Proef 1 was in het bos en was vrij donker. Hier kwam veel behendigheid bij kijken vooral omdat er overal boom wortels uit de grond staken. Proef 2 was op een crossbaan en op een heuvel. Hierbij ging het vooral op snelheid. Proef 3 was ook op een heuvel hier kwam ook een stukje
behendigheid bij kijken want hier hadden ze op de heuvels ook springbulten gemaakt. Enduro rijder Lucas Dolfing wist op deze dag in zijn klasse (C1) de overwinning te pakken en met zijn clubteam 3 Musketiers (samen met Bas klein Haneveld en Robin Nijkamp) de 4e plaats te veroveren.

Dinsdag: De zelfde ronde werd verreden met de zelfde proeven erin. Met als voordeel dat je nu weet wat je kunt verwachten. Lucas kon weer in het oude ritme komen en zette mooie tijden op de klok. Aan het einde van de dag kreeg hij wel meer last van zijn polsen door het op en neer gaan op de heuvels, maar lucas zette zijn tanden op elkaar en ging gewoon door. Op deze droge dag wist Lucas de 2e plaats te behalen in zijn eigen klasse en in zijn clubteam stonden ze na dag 2 op een 2e plek!

Woensdag: weer de zelfde route maar nu omgedraaid. Proef 3 is eruit gehaald en verwisseld voor een bosproef. Deze proef was ook erg donker. Lucas voelde zich niet helemaal scherp en zijn pols begon toch wel aardig zeer te doen. Met een aantal paracetamol stapte hij op de motor en wist hij weer goed in zijn ritme te komen. Deze dag heeft hij in zijn klasse gewonnen, en met het clubteam staan ze na dag 3 op de 1e plaats!

Donderdag: Een nieuwe route van ongeveer 120 kilometer. Deze ronde moesten ze 2 keer rijden. Met 3 mooie nieuwe proeven beloofde het weer een mooie dag te worden. Proef 1 was een cross proef met wat klimmetjes en grasland. Op zich een snelle proef. Proef 2 was een enduro proef. Deze proef had een lange klim waar veel bekijks was! Ook zaten er veel afhangende bochten in, hier moest je wel goed opletten. Proef 3 was ook een enduro proef. Dit was de zelfde bosproef als in dag 3. Lucas zat goed in zijn ritme en wist weer de overwinning te halen in zijn klasse en de clubteam bleef ook op de eerste plek staan.

Vrijdag: zelfde route als donderdag met de zelfde proeven. Eveneens de laatste echte enduro dag. Donderdag avond had het flink geregend hierdoor was de route flink glad geworden en in proef 2 hadden ze de steile klim eruit gehaald omdat deze te glad was geworden. Ook telde in de eerste ronde de gehele proef 2 niet mee. Lucas speelde deze dag op save en kwam goed rond maar het was heel erg opletten dat je niet weg gleed. Deze dag kwam hij in zijn klasse op de 3e plek ( van alle dagen nog steeds 1e). En met zijn clubteam wisten ze op de eerste plek te blijven staan!

Zaterdag: de laatste dag! Met een korte verbindingsroute naar de slotcross had Lucas er erg veel zin in. Ze moesten 7 ronden rijden. Met een kopstart begon het Nederlands publiek al aardig enthousiast te worden. Lucas zat goed in zijn ritme en wist deze slotcross in zijn groep 3e te worden, vlak achter nummer 2. Toen hij eenmaal over de finish was, was zijn overwinning in zijn klasse van alle dagen zeker en dit werd dat ook enthousiast gevierd! Niet veel later waren de andere clubrijders aan de beurt deze rijders wisten ook hele mooie tijden neer te zetten en hun overwinning als clubteam was ook zeker! Een dubbele winst voor Lucas en deze week had gewoon niet beter kunnen aflopen!
Lucas wil graag iedereen heel erg bedanken! En kijkt terug op 1 van de mooiste zesdaagse die hij heeft gereden.

error: Alert: DIT MAG NIET !!