Bas Klein Haneveld maakt een positieve start in de zesdaagse

Bas Klein Haneveld van het Beta Super B Team heeft in de zesdaagse in Slowakije een positieve start gemaakt. De rijder uit Vorden wist op beide dagen goede tijden neer te zetten in de proeven en wist op zowel de eerste als tweede dag op een zesde plaats te eindigen in de C2 klasse. Met VAMC de drie Musketiers staat Klein Haneveld momenteel op een tweede plaats.

Bas begon voorzichtig aan de eerste dag en probeerde zijn geblesseerde vinger zo min mogelijk te belasten. Echter al snel bleek dat hij zijn vinger net zo goed kon gebruiken als anders. In de eerste ronde verliep alles goed en hij wist scherpe tijden neer te zetten in de proeven. Bij het ingaan van de tweede ronde begon het lichtelijk te regenen. Dit zorgde ervoor dat de eerste proef al wat nat en glad begon te worden. Ook de tweede proef moest in de regen gereden worden en bij de laatste proef had het al geregend waardoor het in deze ronde flink glijden was. Ondanks dit waren de tijd van Bas goed en wist hij de dag van de 264 clubrijders als 21steaf te sluiten. Van zijn eigen klasse werd hij zesde op de eerste dag en met het team, VAMC drie Musketiers, finishte hij als vierde.

Voor aanvang van de tweede dag voelde Bas zich nog fit. Het enige waar hij last van had was van zijn linker pols door het vele klimmen en dalen. Gedurende de dag werd deze minder gevoelig en zijn tijden hadden hier ook niet onder te lijden. Gelukkig was het de hele dag droog. In de eerste ronde wist hij super snelle proeftijden neer te zetten en in de tweede ronde probeerde hij er nog een schepje bovenop te doen. Helaas pakte dit in de eerste twee proeven niet goed uit maar in de derde proef wist hij zijn PR met maar liefst acht seconden te verbeteren. Ook de tweede dag werd op positieve wijze afgesloten met een negende plaats in de scratch en een zesde plaats in zijn eigen klasse. Met het team is hij opgeklommen naar een tweede plaats. Aan het einde van de dag heeft Bas een nieuwe voor en achterband op de motor gelegd zodat hij weer met goede grip aan de derde dag kon beginnen.

De route van vandaag is veelal hetzelfde maar dan in tegengestelde richting. Ook krijgen de rijders een nieuwe proef voorgeschoteld waarop ze in de eerste twee dagen nog niet gereden hebben.

error: Alert: DIT MAG NIET !!