Nina Klink moet noodgedwongen uit de zesdaagse stappen

Nina Klink van het WPM KTM Team heeft na de tweede dag van de zesdaagse in Slowakije het moeilijke besluit moeten nemen om uit de wedstrijd te stappen. Nina heeft op dinsdagavond urine af laten nemen in het ziekenhuis en daarnaast zijn er een röntgenfoto en een echo gemaakt. Uit deze testen is gekomen dat Nina een zware blaasontsteking heeft en dat de kans groot is dat dit ook al naar boven in een nier is getrokken.

Nina zal vanaf morgen beginnen met een vijfdaagse antibioticakuur. Daarnaast moet ze de eerste twee dagen drie keer ibuprofen slikken of anders paracetamol als het niet genoeg is. Wanneer ze zich na vier of vijf dagen nog steeds niet beter voelt en koorts heeft, moet ze terug komen in het ziekenhuis. Ze zal sowieso bij thuiskomst in Nederland een bezoek moeten brengen aan haar huisartsenpost.

Nina voelde zich vanaf vorige week woensdag al niet goed en iedere dag werd het erger. Ze heeft wel medicijnen gehaald bij de apotheek maar helaas hielpen deze niet voldoende.

Ondanks deze tegenslag probeert ze het toch positief te bekijken: ‘’Beter dit dan een gebroken ledemaat. Ik zal er, net als dit jaar, alles aan doen om in 2016 wel de finish te halen’’.

error: Alert: DIT MAG NIET !!