Top 10 plaats voor Lucas Dolfing tijdens EK Finland

image002

In het weekend van 7/8 augustus stond voor TM rijder Lucas Dolfing de 3e EK wedstrijd op het programma, dit keer in Finland. Er waren drie mooie lange proeven uitgezet. De eerste proef was in een stukje bos met grotendeels stenen en boomwortels. In de tweede proef zat vrijwel van alles in. De derde en laatste proef was op een Finse crossbaan, met daarnaast snelle paden en veel los zand. De eerste dag moesten er drie ronden worden afgelegd.

In de eerste proef van de eerste dag moest Lucas een beetje wennen aan de gladde stenen en de uitstekende boomwortels. De proeven daarna ging het goed met Lucas en wist hij goede tijden op de klok te zetten. Onderweg op de route kwamen de rijders veel stenen en gladde hellingen tegen. Dit was loodzwaar voor de coureurs en maakte ze allen zeer vermoeid. In de tweede ronde waren de stenen en boomwortels meer bloot gereden waardoor ze gladder werden. Toch lukte het Lucas om ook nu nog goede tijden neer te zetten. De laatste ronde van de dag was enorm zwaar en afzien voor de coureurs. Lucas kon een goed ritme pakken en probeerde zo min mogelijk fouten te maken. In de laatste ronde gingen er in de laatste halve ronde nog 7 min af i.v.m. de pre-finish, door één of andere reden kwam Lucas drie minuten te laat binnen en liep zo zonder dat hij het eerst wist drie straf minuten op. Ondanks de strafminuten wist Lucas op een 8e plaats te eindigen.

image003

Tijdens de tweede dag was de route ingekort, er moesten de tweede dag twee ronden worden gereden i.p.v. drie. De proeven werden steeds lastiger door de diepe gaten en vele stenen. In de eerste ronde kon Lucas een redelijk ritme vinden en probeerde zo weinig mogelijk fouten te maken. In de tweede ronde werd de klim in de tweede proef eruit gehaald. Lucas kon het ritme goed vasthouden en werd die dag 10e. Er wordt teruggekeken op een loodzware enduro wedstrijd, maar tevreden omdat de eindstreep weer is gehaald!!

error: Alert: DIT MAG NIET !!