Lucas Dolfing pakt WK Enduro punten in Saint-Hubert

image002

In het weekend van 9-10-11 juli stond voor TM Racing Nederland rijder Lucas Dolfing de WK enduro wedstrijd in België op het programma. Op de vrijdagavond was er een mooie super test uitgezet met o.a. stenen, riool buizen en bomen. Er werd zoals altijd bij de WK 1 tegen 1 gestart. Lucas moest het opnemen tegen een snelle Zweed. Helaas kwam Lucas net een paar seconden op hem te kort maar hij wist keurig 14e te worden in zijn klasse. Vol goede moed ging Lucas Dolfing zaterdag van start. Op de zaterdag waren er 3 mooie proeven uitgezet. De eerste proef was op een groot gras land. De tweede proef was een extreem test met een grote opstap erin wat aardig wat publiek trok. De derde en laatste proef was echt een Enduro proef. Deze proef was uitgezet in het bos met vele linke boomwortels. In totaal moesten er 4 ronden worden afgelegd.

image003

In de eerste ronde moest Lucas wennen aan de harde ondergrond. In de tweede ronde kon de TM rijder een goed ritme vinden en wist nette tijden neer te zetten. In de derde ronde kreeg Lucas steeds meer last van de warmte maar het lukte hem toch nog om mooie tijden te zetten op de klok. In de vierde ronde ging Lucas er nog even flink tegen aan. Lucas werd die dag 14e en wist hierbij zijn eerste WK punten te halen.

Tijdens de tweede dag moesten er ook vier ronden afgelegd worden. In de eerste ronde kon Lucas een goed ritme pakken en maakte weinig fouten. Tijdens de tweede ronde werd de enduro proef er tussen uit gehaald in verband met een valpartij van een van de rijders. Ingaand de laatste ronde stond Lucas op een tiende plaats. Helaas begon het te regenen en werden de proeven wat gevaarlijker. Lucas nam geen risico en wist zo nog op een keurige 12e plaats te finishen.

error: Alert: DIT MAG NIET !!