Robin Nijkamp doet veel ervaring op in WK Enduro in Belgie

robinbelgie2015kl

Robin Nijkamp van het WPM KTM Team heeft in het wereldkampioenschap enduro in het Belgische Saint Hubert veel ervaring opgedaan. Robin liep op de eerste dag een strafminuut op maar daarnaast ging het rijden wel lekker en wist hij de dag af te sluiten op een zeventiende plaats. Op de tweede dag ging het rijden opnieuw lekker en zette hij goede tijden neer in de proeven. Hij wist het ritme vast te houden tot in de laatste ronde en sloot de dag af op een nette veertiende plaats.

Op vrijdagavond stond er een supertest op het programma. Dit is een 1 tegen 1 wedstrijd op een mooi uitgezet parcours. Wel was het door de losliggende stenen erg glad. Robin moest het in deze wedstrijd opnemen tegen zijn landgenoot Bas Klein Haneveld. Het rijden ging goed en hij kwam uit op een 22ste tijd in de E2 klasse.

De zaterdag begon met een kleine tegenslag voor Robin op de route. Hij vernam dat er iets niet goed was met zijn motor. Robin heeft dit probleem op de controle samen met Mark Wassink en de mensen van KTM verholpen. Helaas was hij net twintig seconden te laat bij de klok en liep hierdoor een strafminuut op. Ondanks deze tegenslag liet Robin zich niet uit het veld slaan en leverde vervolgens een aantal goede proeven af waarin hij weinig fouten maakte. Het was afzien voor de rijders want de temperaturen waren hoog en de rijders hadden maar weinig tijd van rusten. Ondanks dat hij een strafminuut had opgelopen, wist hij de dag toch af te sluiten op een zeventiende tijd.

Op zondag werden dezelfde route en proeven gereden en opnieuw moesten er vier ronden afgelegd worden. De temperatuur lag een heel stuk lager en dit was ideaal voor de rijders. Gelijk in het begin had Robin een goed ritme in handen en zette tijden neer waarmee hij dichter bij zijn voorgangers zat dan op zaterdag het geval was. In de tweede ronde kende hij even wat tegenslag in de endurotest want omdat hij geen achterrem meer had, moest hij deze op safe uitrijden. Dit probleem werd bij de KTM servicetent vakkundig opgelost. Bij het ingaan van de laatste ronde begon het te regenen waardoor alles spekglad werd. Toch bleef Robin er voor gaan en wist de dag af te sluiten op een nette veertiende plaats.

Met een 17-14 eindigde hij op een vijftiende plaats in het totaalklassement. Robin zal zich nu gaan voorbereiden op het Europees Kampioenschap Enduro op 8 en 9 augustus in het Finse Jamsa.

error: Alert: DIT MAG NIET !!