Bas Klein Haneveld komt dicht bij de punten in het WK Enduro in Saint Hubert

basbelgie2015kl[1]

Bas Klein Haneveld van het Beta Super B Team heeft in het wereldkampioenschap enduro in het Belgische Saint Hubert net geen WK punten weten te scoren. Bas verbeterde zich aanzienlijk gedurende het weekend en wist de zondag af te sluiten op een goede zestiende plaats. Daarnaast heeft hij heel veel ervaring opgedaan, dat in de rest van het seizoen goed van pas zal komen.

Het weekend begon op vrijdagavond met de supertest, die voor Bas niet goed verliep. Gelijk in de eerste bocht maakte hij een fout waardoor hij ten val kwam en zijn voorremhendel krom viel. Dit reed niet fijn en Bas had er veel last van bij het aanremmen van de bochten. Bas wilde deze avond snel vergeten en begon zich te concentreren op de zaterdag.

Op zaterdagochtend moest Bas om 09:34 uur starten voor een dag over vier ronden waarin drie proeven verwerkt waren. Rond de klok van 17:00 uur kwam Bas weer binnen, wat toch betekende dat hij een kleine 7,5 uur op de motor had doorgebracht. In de crosstest en de extreme test ging het rijden redelijk goed maar hierin was hij nog niet snel genoeg. Dit kwam mede omdat hij iets te voorzichtig was. In de endurotest ging het in het begin van de dag helemaal niet lekker en hier liet hij dan ook veel tijd liggen op de concurrentie. Tegen het einde van de dag werden zijn tijden sneller omdat hij andere lijnen en agressiever begon te rijden. Bas kwam uiteindelijk uit op een twintigste plaats over de finish in de E2 klasse waar hij redelijk tevreden mee was.

Voor de tweede dag besloot Bas om er een tandje bij op te doen en dit pakte goed uit. Zijn tijden waren in alle proeven aanzienlijk beter en het rijden ging ook stukken beter dan op de eerste dag. De endurotest was op zondag met 1,5 kilometer ingekort omdat hier veel verraderlijke wortels lagen waarop de snelheid hoog lag.

Na een goed verlopen dag scoorde Bas met een zestiende plaats net geen punten. Wel kijkt Bas tevreden terug op deze dag:’’Het rijden ging goed, de tijden waren constant en ik heb genoten van het vele publiek waaronder de vele Nederlanders die ons hebben aangemoedigd. We zijn weer een hele ervaring rijker’’.

Bas zal zich nu gaan voorbereiden op het Europees Kampioenschap Enduro op 8 en 9 augustus in het Finse Jamsa.

error: Alert: DIT MAG NIET !!