Bas Klein Haneveld tot op het tandvlees naar 1 EK punt in Kroatie

baskroatie20152[1]

Bas Klein Haneveld van het Beta Super B Team heeft een moeilijke tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro in Bruzet, Kroatie gekend. Op de eerste dag ging het rijden niet naar wens en kon hij niet in zijn ritme komen. Ondanks het feit dat hij alles probeerde, kwam hij niet verder dan een zestiende plaats. De tweede dag begon hoopgevend maar helaas kreeg hij al snel last van een polsblessure die hij anderhalve week geleden heeft opgelopen bij een auto ongeluk waardoor hij tot op het tandvlees moest. Met de nodige pijnstillers wist Bas de dag toch op een goede manier af te sluiten en pakte met een vijftiende plaats het laatste EK punt.

Bas ging op zaterdag om 09:43 uur van start. De organisatie had door de bergen een mooie route uitgezet met paden die bezaaid waren met stenen. Ook liep de route door beekjes heen en was er een mooi stuk route dat door een soort van duinen van gravel liep. Omdat je geconcentreerd moest rijden was de route erg intensief. Wanneer je even niet oplette kon je zo verrast worden door een steen. De proeven waren erg technisch en hadden een mooie lengte. Over de eerste proef deden de rijders zo’n 7,5 minuten en de tweede proef nam zo’n 9,45 minuten in beslag.

Gelijk vanaf het begin af aan ging het rijden niet lekker met Bas. Hij kon niet in zijn ritme komen maar toch probeerde hij zo snel mogelijke tijden neer te zetten. Er werd van alles geprobeerd maar helaas was het niet de dag van Bas. Na de finish was hij dan ook niet tevreden over zijn rijden en met de zestiende plaats. Hij was dan ook vastbesloten om het op de tweede dag beter te doen.

Op zondag ging het in de eerste proef gelijk beter en begon de tijd erop te lijken. Helaas kreeg hij al snel veel last van zijn pols, die hij anderhalve week geleden tijdens een auto ongeluk heeft geblesseerd. Dit had tot gevolg dat hij zijn motor in de tweede proef niet goed vast kon houden. Hierdoor kwam hij ten val en verloor zo’n dertig seconden. Na deze ronde heeft hij een aantal pijnstillers genomen en dit sloeg goed aan. De pijn kon onderdrukt worden en Bas wist in de tweede en derde ronde goede tijden neer te zetten waarmee hij vijftiende werd en er in de sterk bezette E2 klasse toch nog een EK punt uit wist te slepen.

Commentaar Bas Klein Haneveld:’’Het was voor mij een moeizame EK waar ik zelf niet tevreden over ben. Nu eerst mijn pols weer beter laten worden en dan ga ik mij voorbereiden voor het WK enduro in Belgie, welke op 10, 11 en 12 juli verreden wordt. De volgende EK is op 8 en 9 augustus in Finland’’.

error: Alert: DIT MAG NIET !!