Bas Klein Haneveld dicht bij top tien plaats in EK Enduro in Italie

basitalie20152

Bas Klein Haneveld van het Beta SuperB Team is tijdens de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro in het Italiaanse Rieti dicht bij een top tien plaats gekomen in de E2 klasse. Op de eerste dag verloor Bas teveel tijd in de endurotesten en kwam toen niet verder dan een veertiende plaats. Op de tweede dag ging het in alle opzichten beter en wist hij met een elfde plaats dicht bij een top tien plaats te komen.

De weersomstandigheden waren goed tijdens de eerste dag en met een graadje of 20 was het ideaal enduroweer. Bas had enorm veel zin in deze eerste EK en zette zich dan ook voor de volle 100% in. Gelijk vanaf de eerste ronde ging hij er vol tegenaan. De eerste endurotest verliep in iedere ronde redelijk maar wel liet Bas hier teveel tijd liggen ten opzichte van de concurrentie. De tweede endurotest was een stuk langer en deze telde in de eerste ronde nog niet mee omdat deze behoorlijk verraderlijk was. In de tweede en derde ronde ging deze test redelijk maar ook hier liet hij iedere keer net iets teveel tijd liggen. In de crosstest ging het lekker en hier reed hij in bijna iedere ronde dezelfde tijd. Toen alle tijden aan het einde van de dag bij elkaar werden opgeteld, kwam Bas op een veertiende plaats uit de bus en was hier redelijk tevreden mee.

Voor aanvang van de tweede dag had Bas veel nagedacht waar hij tijd zou kunnen winnen in de endurotesten. Zijn doelstelling was om in de top tien te finishen en daar wilde hij dan ook echt alles voor doen om hierin te kunnen slagen. Vanaf de eerste ronde ging hij er vol tegenaan en wist in de endurotesten snellere tijden neer te zetten dan op de eerste dag. Nadat hij zich in de eerste twee ronden volledig had gegeven, merkte hij aan het begin van de derde ronde dat hij moe begon te worden. Bas probeerde zich er zo goed mogelijk doorheen te slaan en ging tot op het tandvlees. Ondanks twee kleine slippertjes wist hij de dag af te sluiten op een nette elfde plaats en eindigde hiermee in het eindklassement op een twaalfde plaats.

Commentaar Bas Klein Haneveld:’’Het is jammer dat ik mijn doelstelling niet heb gehaald maar dit keer zat er niet meer in. Ik heb alles gegeven en ben tevreden met mijn plaats. Met het Beta SuperB merkenteam zijn we op de eerste dag vierde geworden en de tweede dag werd afgesloten op een mooie tweede plaats’’.

In het weekend van 30 en 31 mei staat de tweede wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro gepland in Bruzet, Kroatie.

Foto: enduro.nl

error: Alert: DIT MAG NIET !!