Bas Klein Haneveld kent goede voorbereiding op start van het EK seizoen

baskeuring

Bas Klein Haneveld van het Beta Super B Team heeft een goede voorbereiding gekend op de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro in het Italiaanse Rieti. Bas is vorige week vrijdag al richting Italie afgereisd om zich daar samen met Robin Nijkamp, Lucas Dolfing, gebroeders Pittens en Bjorn Sloot voor te bereiden op deze eerste wedstrijd van het seizoen. Vorig weekend hebben ze een training afgewerkt op de stenen om zo de afstelling van de motor voor deze omstandigheden optimaal voor elkaar te hebben.

Nadat de trainingen allemaal goed waren verlopen bezocht Bas op dinsdag samen met het Beta Super B Team de Beta fabriek. Hier kreeg hij een interessante rondleiding en het was mooi om te zien hoe de motoren waarop hijzelf nu rijdt, vervaardigd worden.

Op woensdag heeft hij de eerste proeven verkend met daarbij twee mooie endurotesten. De start en de finish liggen hier uit elkaar met daarbij veel gravelpaden en losse stenen. De crosstest ligt op een grasland van harde klei en zal mooi zijn om op te rijden.

De Beta machine is goed geprepareerd en kwam vandaag zonder problemen door de keuring. Op zaterdag staat voor Bas de eerste dag op het programma. Hij heeft veel vertrouwen in de stenen en hij heeft er erg veel zin in!

error: Alert: DIT MAG NIET !!