SIXDAYS®

sixdays.nl

Maak kennis met de enduro sport en doe mee aan het opstapprogramma

  

Enduro is gaaf; het is knokken tegen jezelf, tegen de klok, tegen de route en tegen de rest. Een fantastische sport die het proberen waard is. Sinds een aantal jaar kunnen jeugdrijders (14 t/m 20 jaar) deelnemen aan jeugdenduro wedstrijden. Een mooie en steeds populairder wordende competitie. 

Opstapprogramma 2015

Dit jaar start, op initiatief van KTM Nederland en Husqvarna Nederland in samenwerking met de KNMV, een opstapprogramma tijdens de jeugdenduro wedstrijden van 2015. Tijdens alle wedstrijden stellen zowel KTM als Husqvarna 125cc enduromotoren beschikbaar voor wildcardrijders. Dit betekent dat bij elke jeugdenduro nieuwe enthousiaste rijders kennis kunnen maken met de enduro sport. De wildcardrijders worden door dealers geselecteerd en deze rijders kunnen eenmalig deelnemen aan het opstapprogramma.

KTM stelt een KTM 125 EXC ter beschikking. Deze motor staat READY TO RACE klaar op de wedstrijddag. Alles staat klaar, het enige wat de rijder moet meenemen is crosskleding. 

Husqvarna stelt TE125 motoren ter beschikking. Ook deze motor staat inclusief brandstof en begeleiding klaar voor de wildcardrijder. 

Kick-off in Westerbork

Zaterdag 21 maart was de kick-off van het opstapprogramma. Drie enthousiaste rijders stonden voor het eerst aan de start van een jeugdenduro. Alle drie: Marcel Conijn, Rick Folkers en Sven de Wit, vonden het fantastisch. Het manoeuvreren tussen de bomen, de extreme enduro over de lastige obstakels etc. ze vonden het geweldig. Elke ronde, van de in totaal vijf ronden, leerden ze iets bij en ontdekten ze wat enduro precies was. “Dit was mijn eerste, maar zeker niet mijn laatste enduro wedstrijd” aldus Rick Folkers. 

Kalender 2015

Na de succesvolle kick-off tijdens de jeugdenduro van Westerbork staan er nog vijf wedstrijden op de kalender van 2015.

18 april ONK Jeugdenduro Bornebroek

29 augustus ONK Jeugdenduro Eersel

19 september ONK Jeugdenduro Eindhoven

11 oktober ONK Jeugdenduro Bergeijk

8 november ONK Jeugdenduro Oirschot

Aanmelden

Ben je nieuwsgierig geworden naar de enduro sport? En wil je ook een keer deelnemen aan een jeugdenduro wedstrijd. Meld je dan bij een KTM of Husqvarna dealer. 

error: Alert: DIT MAG NIET !!
Enduro

GRATIS
BEKIJK