WPM KTM Team scoort goed in ONK enduro in Holten

Het WPM KTM Team heeft in de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro goede resultaten neer weten te zetten. Het team wist in alle drie de klassen een tweede plaats te scoren en werd met Erwin Plekkenpol ook derde in de E2 klasse. Kay Hulshof werd vijfde in de E2 klasse maar Nina Klink kende tegenslag want door een probleem met de koppeling haalde ze het maar net om op tijd binnen te komen en werd dertiende in de E2 klasse. Peter Lenselink had alweer iets meer ritme dan in Eindhoven en stuurde zijn WPM KTM machine naar een mooie tweede plaats in de EV 40 klasse.

Er moesten drie ronden afgelegd worden met daarin drie proeven. De eerste twee proeven waren lang en de derde was een korte proef. De eerste proef was uitgezet op de Zuurberg en was erg technisch met veel afwisseling in het bos. De tweede proef was uitgezet op een maisland en de derde proef liep over de crossbaan de Imhof en was hier en daar wat modderig.

Nadat Ismo op vrijdag de proeven had verkent, ging hij op zaterdag fanatiek van start. Echter in de eerste twee proeven kon hij zijn draai nog niet goed vinden en hierdoor waren zijn tijden te langzaam ten opzichte van de concurrentie. Vanaf proef 3 ging het rijden beter en werden zijn tijden sneller. Na een dag waarin hij alles heeft gegeven kwam hij op een tweede plaats over de finish in de E1 klasse en had een achterstand van 38 seconden op de winnaar. De tijden van Ismo waren in de scratch goed voor een zesde plaats.

Robin Nijkamp was tijdens de eerste wedstrijd uitgevallen met een gebroken ketting en dit had tot gevolg dat hij bijna achteraan moest starten in Holten. Dit was zeker geen voordeel maar Robin was vastbesloten om er het beste van te maken. De hele dag heeft hij weinig fouten gemaakt en uiteindelijk kwam hij op slechts drie seconden van de uiteindelijk winnaar als tweede over de finish in de E2 klasse.

Erwin Plekkenpol had het in iedere ronde goed naar zijn zin in de endurotest op de Zuurberg. Dit was een echte proef met veel afwisseling in het bos en op de crossbaan. De tweede proef op het bouwland verliep moeizaam voor de rijder uit Vorden. Hij kon zijn draai hier niet vinden en valpartijen zorgden ervoor dat hij hier tijd verloor. De derde proef op crossbaan de Imhof verliep daarentegen weer goed en dit resulteerde in een nette derde plaats in de E2 klasse.

Omdat Kay Hulshof tijdens de eerste wedstrijd gediskwalificeerd was, moest hij in Holten achteraan starten en dit had tot gevolg dat hij in de proeven veel rijders moest passeren. Dit was op de smalle paden soms wat lastig. Wel ging het rijden vanaf het begin af aan lekker en naarmate de wedstrijd vorderde kwam hij steeds beter in zijn ritme. Wel verloor hij in de proef op de Zuurberg tijd op de concurrentie maar met een vijfde plaats in de E2 klasse sloot Kay de dag naar tevredenheid af.

Voor Nina Klink liep de dag iets anders dan gepland. Het rijden ging de hele dag lekker maar in het begin van de laatste ronde werd de druk van de koppeling steeds minder en tot overmaat van ramp viel deze op een gegeven moment helemaal weg. Dit betekende dat Nina een gedeelte van de laatste ronde, inclusief proeven, zonder koppeling moest doen. Goede tijden zaten er daardoor niet meer in omdat ze haar motor in het korte werk verschillende keren liet afslaan. Telkens slaagde ze erin om haar weg te kunnen vervolgen maar in het laatste gedeelte van de laatste proef kwam ze in de problemen. Haar motor sloeg opnieuw af maar omdat de elektrische starter het toen niet meer deed, was ze aangewezen op de kickstarter. Deze was echter met geen mogelijkheid meer naar beneden te krijgen. Dit betekende dat ze haar motor over de finish van de proef moest drukken en vervolgens met de motor aan de hand naar de finish moest lopen. Na twintig minuten over de harde weg, gevolgd door een mul zandpad met knippen is dan wel heel erg lang. Toch liet Nina zien dat ze uit het juiste hout gesneden is en kwam binnen de tijd op een dertiende plaats in de E2 klasse binnen.

Mark Wassink had in de aanloop op de wedstrijd iets meer met de motor kunnen trainen en was er dan ook klaar voor om de strijd met de concurrentie aan te gaan. Samen met Hans Vogels en Bas Klein Haneveld startte Mark in de eerste minuut. Ondanks dat Mark een lekker ritme had in de eerste proef, kreeg hij toch last van harde onderarmen omdat deze proef al na vijf minuten route op het programma stond. Omdat de proef vijftien minuten lang was, kon Mark het tempo niet helemaal vast blijven houden maar wist er toch een redelijk goede tijd uit te persen. De andere twee proeven liepen lekker maar Mark verloor vooral veel tijd op Hans Vogels op de proef op de Zuurberg terwijl het in de andere proeven gelijk op ging. Met een achterstand van iets meer dan een minuut werd de rijder uit Lochem tweede in de E3 klasse en in de scratch.

Peter Lenselink miste in Eindhoven nog wat wedstrijdritme maar in Holten ging het al een stuk beter. Met het motto niet vallen en lekker rijden ging het in de proeven al een stuk beter en dit resulteerde in een mooie tweede plaats in de EV 40 klasse. Peter heeft een goed gevoel overgehouden aan de enduro in Holten en heeft nu een hele zomer de tijd om zich voor te bereiden op de volgende enduro.

Op 3 oktober gaat het Open Nederlands Kampioenschap Enduro verder in Holten.

error: Alert: DIT MAG NIET !!