Lucas Dolfing wint ONK Enduro Eindhoven E1

image002

Zaterdag 21 februari stond alweer de eerste wedstrijd op de kalender voor het Open Nederlands Kampioenschap Enduro. De kersverse kampioen gaat ook dit jaar van start in de E1 klasse met z’n TM 250Fi. In Eindhoven waren drie mooie proeven uitgezet rondom de crossbaan van de Landsard Eindhoven.

Het had de nacht ervoor behoorlijk geregend waardoor de proeven erg glad/zwaar waren. Ondanks de regen was het toch goed te doen. Zoals voorgaande jaren was dit jaar het aantal ronden hetzelfde gebleven. De rijders moesten in Eindhoven vier ronden afleggen. In de eerste ronde van de enduro moest Lucas Dolfing op z’n TM aardig wennen aan de omstandigheden. De eerste twee proeven kwam Lucas goed door. In de derde proef maakte Lucas een klein valpartij mee wat hem meteen een aantal seconden kostte.

In de tweede en derde ronde moest hij er flink tegen aan gaan om de verloren tijd in te halen. In de tweede ronde wist Lucas een fijn ritme te pakken en wist zo de tijd goed te maken ten opzichte van de andere rijders. In de derde en laatste ronde werden de proeven een stuk zwaarder. Toch kon hij ook de laatste ronde goed rondkomen en wist zo 8 van de 11 proeven te winnen en de dag overwinning binnen te halen.

error: Alert: DIT MAG NIET !!