Succes en tegenslag voor het WPM KTM Team in ONK Enduro in Eindhoven

erwin_eindhoven

De kop is eraf voor het WPM KTM Team. De eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro werd afgelopen zaterdag verreden in Eindhoven. Door de hevige regenval waren de proeven modderig en zwaar maar de WPM KTM mannen sloegen zich er doorheen en wisten drie podiumplaatsen in de wacht te slepen.

Ismo ten Velde ging voor de winst in de E1 klasse. Hij had gelijk een goed ritme in handen en in het midden van de dag voerde hij het klassement heel even aan. Echter zijn concurrent sloeg terug met twee snelle proeftijden waardoor Ismo terug viel naar een tweede plaats. Ismo bleef jagen maar helaas reed hij zich in de laatste proef bijna vast in de modder waardoor hij de koppositie niet meer terug kon halen en uiteindelijk op twintig seconden van winnaar Lucas Dolfing als tweede eindigde in de E1 klasse. In de scratch eindigde Ismo op een zesde plaats.

Robin Nijkamp was de hele dag in de running voor de zege in de E2 klasse. Helaas knapte bij het ingaan van de vierde ronde zijn ketting waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten.

mark_eindhoven

Naast Robin Nijkamp hadden we Erwin Plekkenpol in de E2 klasse. Erwin kreeg gelijk in de eerste ronde een flinke tegenslag te verwerken want in de derde proef ging hij er op een opstap voorover af omdat de oploop van de bult erg zacht was geworden. De motor sloeg hierbij twee keer over de kop en liep serieuze schade op aan het achterframe en spatbord. Met een kromme motor reed Erwin de proef uit en gelukkig kon hij het spatbord en de achterkant van de motor op de tijdcontrole repareren. Helaas lukte het niet om ook de voorkant van de motor nog recht te zetten. Met een scheef stuur ging hij de eerste proef in en verloor hierdoor tijd op de concurrentie. Op de eerstvolgende tijdcontrole kon Erwin het probleem verhelpen zodat hij in de resterende proeven alles in het werk kon stellen om zijn verloren tijd goed te maken. De proeven gingen lekker en Erwin wist de dag af te sluiten op een nette derde plaats in de E2 klasse.

Nina Klink reed in Eindhoven haar eerste wedstrijd bij de inters E2 en deed dit netjes. In de eerste ronde was ze erg gespannen maar daarna ging het rijden lekker in de pittige omstandigheden. Wel verloor ze een keer een halve minuut omdat ze zich vast reed in de modder maar verder heeft ze de hele dag weinig fouten gemaakt. Ze sloot de dag af als twaalfde in de E2 klasse. De tijden hadden misschien iets beter gekund maar de spanning is er af voor Nina waardoor ze er in Holten vast en zeker een tandje bij op zal doen.

robin_eindhoven

Kay Hulshof kende net als Robin Nijkamp tegenslag in Eindhoven. In het begin was er geen vuiltje aan de lucht en alles ging lekker. Echter in de tweede proef kwam hij ten val en hierbij braken er een gashandvat en een voetsteun af. Met onderdelen van zijn teamgenoten kon hij zijn weg toch nog vervolgen maar wel waren hierbij zijn podiumkansen gelijk verkeken. Helaas kreeg Kay nog een tegenslag te verwerken want in de derde ronde is hij zonder zich er van bewust te zijn door het rode lampje de proef ingereden. Dit had tot gevolg dat hij gediskwalificeerd werd en het dus uitliep op een teleurstellende dag voor Kay.

Mark Wassink ging van start in de E3 klasse. Vanwege een sleutelbeenbreuk eind 2014 had hij vanaf oktober al geen wedstrijden meer gereden waardoor hij op voorhand niet goed wist hoe hij ervoor zou staan. Omdat hij ook als monteur van Hans Vogels mee is geweest naar de Dakar Rally is hij eind januari pas begonnen met de motortraining. Wassink kennende heeft hij vanaf dat moment weer de nodige uurtjes gemaakt om in Eindhoven zo fit mogelijk aan de start te komen. In de eerste ronde ging het rijden nog wat stroefjes maar ondanks dit maakte hij maar weinig foutjes. Vanaf de derde ronde begon het rijden beter te gaan met Mark en begon hij scherper te rijden. Het gat tot aan tweede man Wesley Pittens werd gedicht en bij het ingaan van de laatste ronde stonden ze gelijk. In de laatste proef reed Wassink nog eens alles uit de kast en omdat Wesley te kampen kreeg met mechanische problemen kwam hij tot stilstand. Dit zorgde ervoor dat Mark op 35 seconden van winnaar Hans Vogels op een tweede plaats eindigde in de E3 klasse. Ook in de scratch legde hij beslag op een tweede plaats. Mark was dik tevreden met dit resultaat aangezien hij in de aanloop op deze wedstrijd te weinig met de motor heeft kunnen trainen.

Peter Lenselink begon vol goede moed en super gemotiveerd aan zijn eerste enduro. Peter is enige tijd gestopt geweest maar vond het weer tijd om lekker van de sport te genieten! Hij ging van start in de EV40 klasse en dit is voor hem echt de perfecte klasse om zijn terugkeer in de wedstrijden te maken. Het wedstrijdverloop ging redelijk goed ondanks dat hij wel een paar kleine valpartijen heeft meegemaakt en het uiteraard nog flink ontbrak aan wedstrijdritme. De dag werd afgesloten met een mooie zesde plaats en Peter blikt met toch wel een beetje spierpijn terug op een mooie dag.

Op zaterdag 7 maart staat de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro op het programma in Holten.

Foto’s: VS Foto, Damon Teerink en Henk Teerink.

error: Alert: DIT MAG NIET !!