Henk Knuiman begint het ONK Enduro met een podiumplaats in EindhovenHSF-rijder Henk Knuiman is het Open Nederlands Kampioenschap Enduro begonnen met een podiumplaats in Eindhoven. De rijder uit Wijchen was de hele dag in de strijd om de tweede plaats maar door twee kleine valpartijen kwam hij net vier honderdsten van een seconde tekort waardoor hij genoegen moest nemen met een derde plaats in de EV40 klasse.

De organiserende club had er alles aan gedaan om een goede enduro uit te zetten. Hier waren ze goed in geslaagd maar helaas zorgde de regenval ervoor dat het normaal droge zandparcours veranderde in een grote modderpoel. Henk heeft geen hekel aan het rijden in de modder en begon dan ook met veel enthousiasme aan de dag.

Het doel was om lekker te rijden en te proberen zo snel mogelijke tijden neer te zetten in de proeven. Al snel werd duidelijk dat het moeilijk was om heel netjes te rijden en dat je af en toe maar moest zien waar je uit kwam. In de eerste twee ronden ging het goed met Henk maar in de derde en de vierde ronde kwam hij ten val op het crosscircuit van Eindhoven. De eerste keer verslikte hij zich in een modderspoor en kwam achterste voren te staan. Snel raapte hij zijn machine weer op om zijn weg te kunnen vervolgen. In de laatste ronde deed hij bij het inrijden van een modderspoor net iets te vroeg het gas dicht waardoor hij om viel en opnieuw kostbare tijd verloor.

Deze twee valpartijen zorgden ervoor dat Henk net vier honderdsten van een seconde tekort kwam om tweede te kunnen worden en nu dus genoegen moest nemen met een derde plaats. 

Commentaar Henk Knuiman:’’Het was een pittige enduro en aan het einde van de dag voelde ik echt wel dat ik iets gedaan had die dag. Ondanks de zware omstandigheden deed de KTM machine het perfect. Daarnaast heeft Twin Air nieuwe hoesjes voor de radiateur gemaakt. Dit werkt heel goed want op deze manier bleef de motor de hele dag goed koelen en kon ik het vermogen goed vast blijven houden’’.

Henk zal dit jaar het volledige Open Nederlands Kampioenschap Enduro rijden. De volgende wedstrijd staat op 7 maart gepland in Holten.

error: Alert: DIT MAG NIET !!