Nieuwsbrief Hans Vogels liefst plankgas naar Buenos Aires

RM_14_01_0014

Er zijn momenten dat het Hans Vogels boven de pet gaat. Elfde in de proef (door straftijden voor blokwissels bij anderen coureurs bijgesteld naar achtste), elfde algemeen en hij hoeft er niet eens overdreven veel moeite voor te doen. “Ik weet het ook niet. Het gaat vanzelf. Ik ben niet aan het pushen of zo. Ik ben fit, mijn KTM loopt als een zonnetje, ik kan gewoon mijn ding doen en hard rijden.”

In de elfde etappe van de Dakar 2015 zette Vogels opnieuw een uitstekende prestatie neer. In de tussentijdse doorkomsten in het eerste deel van de 357 kilometer lange proef kwam hij als zesde door. In het tweede deel besloot hij het gas een beetje dicht te draaien. Niet omdat hij het tempo niet aankon, integendeel. “Ik had nog wel harder gekund, maar het was de tweede dag van de marathonetappe. De bandjes hadden al wat te lijden gehad en het was een stuk met veel stenen. Of ik dan zesde, elfde of vijftiende word, vind ik niet interessant. Ik wil finishen en als het even kan mijn positie in het klassement behouden. Dan moet ik mijn materiaal heel houden.”

Met verstand rijden, heet dat. Het gaat Vogels in zijn tweede Dakar steeds beter af. Hij begint het spel van aanvallen en verdedigen met de dag beter in de vingers te krijgen. Met nog twee niet al te lange etappes te gaan, komt de finish in zicht. “Liefst zou ik nu in één keer plankgas doorrijden naar Buenos Aires. Ik zit in een heerlijke flow. Morgen is nog wel een lange dag van meer dan 1000 kilometer, maar dat is vooral verbinding. Ik heb gehoord dat we de motoren in de truck mogen zetten. Dat zou wel fijn zijn. De proeven stellen niet meer zo heel veel voor. Ik ga gewoon nog twee dagen lekker rijden en niks riskeren en dan is het goed mogelijk dat ik die elfde plaats in het klassement vasthoud tot het podium.”

error: Alert: DIT MAG NIET !!