Nieuwsbrief Hans Vogels pakt weer top 10-klassering

PG_150113-26

Met zijn tweede top 10-klassering in de Dakar 2015 klopt Hans Vogels aan de deur van de grote jongens. In de tiende etappe, terug op Argentijnse bodem, zette Vogels alles op alles. “Zonder overdrijven: ik heb 371 kilometer het gas vol open gehad en het stuur voortdurend tegen de aanslag. Ik heb super mooi gereden.”

Op de snelle wrc-pistes aan de voet van de Andes beleefde Vogels een ruim vier uur durend driftfestijn. “Van de eerste tot de laatste kilometer. Zo, wat ging het lekker. Snelle paden, snelle bochten links, rechts. Ik ben er vol in gegaan.” Het leverde hem aan het eind van de rit een plaatsje winst op in het klassement, waar hij nu elfde staat. Hij voelt de hete adem van Helder Rodrigues in zijn nek. Het verschil bedraagt slechts 1 minuut en 18 seconden. “Rodrigues komt er wel overheen,” verwacht Vogels. “Daar maak ik me niet druk om. Mijn doel was top 20 en nu sta ik tegen de top 10 aan. Ik ga mezelf niet plat rijden voor de top 10. Dat laat ik aan anderen over.”

De tiende etappe was voor de motorrijders het eerste deel van weer een marathonetappe. Zij brengen de nacht door in een sporthal in Cachi, een eindje verwijderd van de officiële etappeplaats Salta. “In Bolivia hadden we bedden, maar hier hebben ze rubberen matten op de betonnen vloer gegooid. We hebben een dekentje om bovenop te liggen en een dekentje om over ons heen te trekken. Spartaans is wel een goede omschrijving.”

error: Alert: DIT MAG NIET !!