Nieuwsbrief Sjaak Martens Het alles vretende zout eiste toch zijn tol.. Het is over en uit.

Ondanks de vele pogingen die Sjaak heeft gedaan om de motor tot de eindstreep te brengen van de bijltjesdag vandaag, heeft het zout toch zijn weg gevreten in de stekkers en de bekabeling. Daar is niet tegen te vechten..

De tweede dag van de marathon etappe begon na de helse kou van de dag ervoor best goed voor Sjaak.
Met 160 kilometer per uur over zo’n immense vlakte is een heel avontuur! Vreselijk jammer dat het weer zo slecht was en 2 graden is nou ook niet echt comfortabel te noemen. Ondanks dat alles is Sjaak samen met Jurgen van de Goorbergh de indrukwekkende vlakte over gestoken.

Sjaak heeft een paar keer stil gestaan in de etappe van vandaag. Keer op keer de motor uit, met steeds meer bijkomende problemen. In eerste instantie was het alleen de accu en met aanduwen kreeg hij hem weer aan de praat. Gedurende de dag kwam er steeds meer bij kijken om hem weer gestart te krijgen. Sjaak heeft alles schoon moeten maken en droog moeten blazen. De relais, de stekkers, van alles..

Uiteindelijk heeft Sjaak nog een heel eind een aantal andere rijders kunnen volgen. Hij moest wel afkijken waar hij heen moest want inmiddels had hij geen GPS meer en ook de irritrack had het af laten weten.
Het ging wel weer lekker totdat hij een paar kilometer voor de finish weer tot stilstand kwam.

Op de adrenaline ga je gewoon aan het sleutelen en van enkele toeschouwers kreeg Sjaak nog een blik perziken. Anderhalf uur is hij wel bezig geweest met gelukkig nog batterij en bereik genoeg op zijn telefoon om Gwen te bellen. Samen hebben ze alles doorgelopen wat het zou kunnen zijn maar niets hielp. Wat ze ook probeerden. Er is zelfs nog een poging gedaan om met startkabels van een passerende Chileen de motor over te starten. Het duurde en het duurde en uiteindelijk werd het risico voor de Chileen om de finish niet meer te halen ook te groot, die moest weer doorrijden.

Uiteindelijk besefte Sjaak dat het niet goed ging komen en kwam ook het besef dat hij daar in de woestijn stond, zonder GPS, zonder irritrack. Dus hoe moest de organisatie hem gaan vinden? Uiteindelijk is Gwen de organisatie gaan waarschuwen en heeft hij Sjaak zijn locatie ongeveer doorgegeven en zijn ze hem gaan halen. De motor staat daar nog maar Sjaak is in elk geval veilig en gezond weer in het bivak. Hij heeft het al met al nog een stuk verder gered dan heel veel toprijders. Dit was echt een bijltjesdag. Van het alles vretende zout kun je niet winnen..

error: Alert: DIT MAG NIET !!