Nieuwsbrief Hans Vogels doorstaat vervelende, gevaarlijke proef

RM_07_01_0094

Vorig jaar al kwam Hans Vogels tot de conclusie dat hij Chili niet leuk vindt. Met het land en de bewoners heeft hij geen enkele moeite, maar qua Dakar Rally staat het hem tegen. “Niks dan knippen, gaten, haakse kanten, stenen, feshfesh en andere rotzooi. Echt niks leuks aan.” Ondanks zijn ergernis zette Vogels opnieuw een prima tijd neer: 25ste.De proef van 458 kilometer tussen Cópiapo en Antofagasta was gevaarlijk. Zelfs etappewinnaar Marc Coma maakte er een opmerking over en noemde de proef ‘very tricky’ en ‘very tough’ vanwege de talloze stenen, verstopt onder de feshfesh. Vogels was blij dat hij heelhuids aan de finish stond.
“Al na 100 kilometer deed alles pijn: mijn armen, mijn knieën, mijn handen. Je vangt de klappen met je hele lijf op en bent continu gespannen om de motor in bedwang te houden. Ik heb iedere kilometer weggebeten. Toch mooi dat ik dan nog zo’n resultaat rij.

”

Vogels nam geen enkel risico en reed op safe naar de meet. Onderweg verbaasde hij zich over een aantal motorrijders die hem op volle snelheid inhaalden. “Een paar Chilenen. Local heros, denk ik. Geen idee waar die mannen mee bezig zijn. Levensgevaarlijk. Ik heb ze laten gaan. Ze waren in het klassement toch geen bedreiging voor mij.

Ik probeer het morgen nog een dag op safe uit te zingen en dan staat de rustdag voor de deur en is de eerste mijlpaal bereikt. Er komen nog genoeg dagen waarop ik het verschil kan maken. Ik pak mijn winst op de technische proeven, waarin je echt moet kunnen motorrijden. Daar was vandaag geen sprake van. Dit was gewoon bikkelen.”

error: Alert: DIT MAG NIET !!