Nieuwsbrief Sjaak Martens: Goh wat heb ik het verknald, maar wat heb ik heerlijk gereden!

RM_07_01_0096

Sjaak wilde in zijn enthousiasme over de etappe van vandaag echt letterlijk alles tegelijk vertellen. Hoe stom hij was geweest door niet secuur genoeg zijn ICO meter te bedienen en daardoor te ver door was gereden en hoe fantastisch mooi en fijn hij gereden had vandaag.

De ICO meter gebruik je elke keer bij een nieuw plaatje in de routebeschrijving van het roadbook Die meter gaat dan opnieuw kilometers tellen en dan weet je wanneer je de volgende situatie op het volgende plaatje ongeveer tegen moet komen. Als je daar dus iets te lang mee wacht, met opnieuw instellen, of je snijdt te veel bochten af of neemt ze juist heel ruim, dan kloppen de meters niet meer. Dan kan het dus zo zijn dat je eigenlijk al voorbij de nieuwe situatie in je roadbook bent en dan moet je terug en opnieuw beginnen vanaf de laatst bekende situatie.

Dat had Sjaak vandaag dus bij de hand. Met dat terugrijden op zoek naar de laatste situatie, moest hij weer terug een hoge klim op. Terwijl hij naar boven aan het rijden was kwam er een quad naar beneden en moest Sjaak de klim afbreken. Vanaf halverwege heeft hij het nog een keer geprobeerd maar uiteindelijk was de klim zo steil dat hij ervoor moest kiezen om helemaal terug te rijden naar beneden het dal in. Met de derde poging kwam hij weer boven maar dat kostte al met al wel veel tijd. De weg werd hem gewezen door wat toeschouwers en hij kon zo weer de juiste situatie in het roadbook opzoeken.

De tocht over de Andes was prachtig! Mooi weer en een fantastische omgeving! Wel heel koud want het had de nacht ervoor nog gevroren. Maar de voorbereiding was super. Sjaak had ergens een goedkoop motorpak vandaan getoverd en dat over zijn rallypak heen aangetrokken. Niet koud gehad.. Was top!

In de proef kregen de mannen de prachtige duinen op de route. “Heerlijk dat zand, dat reed wel zo allemachtig fijn” zei Sjaak. De motor is ook geweldig goed! Gisteren een ander tandwiel erop. De verhouding is wat beter en nu loopt hij wel zo fijn dat is niet meer normaal!

error: Alert: DIT MAG NIET !!