SIXDAYS®

sixdays.nl

Nieuwsbrief Hans Vogels: Gruwelijk mooi gereden

RH150106-139

Aanvankelijk had Hans Vogels het idee dat er nog wel meer in de derde etappe had gezeten dan de 22ste plaats. Maar na het bekijken van de uitslagen en klassementen constateerde hij dat hij heel tevreden mocht zijn met het resultaat. “Dertien minuten op de winnaar, 21ste in het klassement, met nog een paar indrukwekkende namen achter me. Daar ben ik heel content mee.”

De derde etappe, een proef van 220 kilometer, was al met al nog best tricky. Vogels had zich goed hersteld van de loodzware tweede etappe, maar kon zich voorstellen dat mensen die minder goed in hun vel zaten er moeite mee hadden. “Ik vond het een lekker dagje. Ik heb gruwelijk mooi gereden. Alles lukte. Ik heb twee man, die voor me waren gestart, ingehaald.”

Het begin van de proef was snel, met weinig stuurwerk. Daarna werd het steeds langzamer en technischer, met rio’s vol gevaarlijke geulen waar een moment van onachtzaamheid brokken kon opleveren. Ook een canyon met veel slingerwerk en gladde stukken en een stenenpiste op het eind vergden opperste concentratie en stuurmanskunst.

“Ik heb niks geriskeerd, maar ik heb wel goed doorgereden. Het ging gewoon lekker. Al na 50, 60 kilometer had ik Gouet ingehaald. In de canyon kon ik ook De Soultrait achterhalen. Dat ging best gemakkelijk, vandaar dat ik twijfelde of ik er wel het maximale uit had gehaald. Maar de eerste dertig staan zo dicht bij elkaar, dat het bij nader inzien super goed bleek. Dit moet ik zo zien vast te houden.”

Vogels kwam lekker vroeg aan in het bivak van Chilecito en maakte daar optimaal gebruik van. Vroeg klaar zijn betekent immers vroeg naar bed kunnen. De eerste motorrijders vertrekken al om half vijf ’s morgens voor de liaison van 594 kilometer over de San Franciscopas richting Chili. “Een rotrit,” weet Vogels. “In het donker naar een hoogte van bijna 5000 meter is niet leuk. Ik hoop maar dat het niet zo koud en nat is als vorig jaar. Ik zorg in ieder geval dat ik goed aangekleed ben.”

error: Alert: DIT MAG NIET !!