SIXDAYS®

sixdays.nl

Nieuwsbrief Hans Vogels: Plat erop, haaks links en haaks rechts

RH150104-69

Hans Vogels had al snel in de gaten dat de eerste proef van de Dakar 2015 een rappe was. Hij legde de special van 175 kilometer af in minder dan anderhalf uur, goed voor de 35ste plaats. “Ik heb meteen tegen mezelf gezegd: ‘Op de eerste dag is hier niks te winnen’. Dus ik heb af en toe bewust het gas dicht gedraaid.”

De proef ging over snelle, overwegend rechte paden. Vogels reed regelmatig boven de 160 kilometer per uur. “Het was plat erop, maar wel opeens haakse bochten naar links of naar rechts. Dat was wel opletten.”

Eén keer ging het bijna mis en schoot Vogels rechtdoor in een bocht. “Mijn afstandsmeter liep niet goed en de bocht was er 150 meter eerder dan ik had verwacht. Ik moest vol in de remmen. Het is allemaal goed gegaan, maar het was wel even schrikken. Dan weet je weer: Dit is Dakar.”

De proef was eigenlijk zo voorbij en Vogels was tevreden bij de finish. “Ik heb nog het meeste te lijden gehad van de verbinding naar het bivak van meer dan 500 kilometer. Wat een ellende. Het duurde en duurde maar. We moesten ook nog een paar keer van de weg af om te tanken. Het werd ook steeds warmer. Het water in mijn camelbag werd te warm om lekker te zijn. Ik ben blij dat ik in het bivak ben. Lekker douchen, eten, mijn roadbook in orde maken voor morgen en op tijd naar bed.”

De tweede etappe, van Villa Carlos Paz naar San Juan, is met 518 kilometer special de langste van deze Dakar. Vogels heeft zich voorgenomen behoudend te rijden. “Op 80 procent, maar wel proberen het tempo constant te houden. Aan de gang blijven en geen gekke dingen doen, dat wordt belangrijk morgen. Ik denk dat er een heleboel zichzelf morgen al tegenkomen.”

error: Alert: DIT MAG NIET !!