Nieuwsbrief Sjaak Martens dag 3

Monteur Gwen Cuppen

Motorrijden stond vandaag op het programma en dat hebben ze ook gedaan, maar het is letterlijk een beetje in het water gevallen. Het regende namelijk. En soms wel zo hard dat Sjaak en Hans hebben moeten schuilen. Daar is ook niet veel lol aan! Uiteindelijk hebben ze alleen maar asfalt gereden en zijn ze zonder echte offroadkilometers maar weer huiswaards gekeerd.
09.00 uur lokale tijd vertrokken en om 11.30 alweer terug. Jammer maar het is niet anders.

Nog genoeg te doen aan de motoren dus Sjaak en Hans hebben de monteurs Gwen en Mark met rust gelaten. Er was een modificatie aan de KTM fabrieksmotoren geweest aan het achterspatbord. Dat hadden de mannen gespot in het bivak, dus na enig vraag en speurwerk is diezelfde modificatie ook bij de KTM’s van Sjaak en Hans doorgevoerd. Het ging om een extra versteviging aan het achterspatbord. Klinkt simpel maar daar komt toch wel weer het nodige schroefwerk bij kijken.

Sjaak heeft op zijn gemak zijn tasje ongepakt dat achterop de motor mee gaat de hele rally. Daar zit het minimale aan gereedschap in voor het geval er onderweg iets aan de hand is. Daar moet Sjaak zich als rijder mee kunnen redden. Als het niet gemaakt kan worden met de spullen die hij bij zich heeft moet hij wachten tot er iemand langs komt die hem kan helpen. In dat tasje zitten dus bijvoorbeeld een paar maatjes steeksleutels of een klein rateltje met wat dopjes, een kettingbreker (voor het geval er een steen vast tussen komt te zitten) en een extra schakel om de ketting te repareren. Dat tasje zit achterop de motor dus dan is meteen duidelijk waar de modificatie van het achterspatbord voor nodig is. Het is tenslotte maar plastic en zo’n tasje weegt toch wel wat..

Morgen (vrijdag) is het om 11.30 lokale tijd keuren. Volgens Gwen is de motor er helemaal klaar voor dus het zal vast wel goed komen. Zaterdag krijgen ze het eerste roadbook dus nu gaat het eindelijk allemaal echt gebeuren!

Groeten,
Namens Sjaak.

error: Alert: DIT MAG NIET !!